Az ellenzék udvariasan nem létezik

Posted by
Béndek Péter
>A legújabb hírek szerint az oroszok feladták Ukrajna teljes meghódítását, marad a Donyec mint cél. At orosz haderő éppen olyan állapotban van, mint az orosz versenyképesség általában. Az EU leválni készül az orosz gázról, már idén jelentősen emelve az amerikai cseppfolyós gáz importját, illetve további szankciók kivetése következik. Az utolsó csatlósnál (ami eredetileg a bolsevik propaganda kifejezése, de hirtelen nem jut jobb eszembe a tények ismeretében) erre további gellert kap a helyezkedés, naponta előadva, hogy az aktuális változás mindig is az egyetlen álláspont volt.
Tegnap Szíjártót gyakorlatilag leoroszbérencezte az ukrán vezetés — lehet, hogy tudnak valami konkrétabbat is róla –, egy (nem épp balos) cseh szakértő a magyar kormányba történt orosz behatolásról beszél.
Majdcsak kiderül minden. Nem érdemes biztosra venni a közeljövőt, de az biztos, hogy már középtávon sincs semmi esélyük ezeknek a nyomorult, minimum tolvaj, adott esetben tömeggyilkos autokráciáknak. A magyar ellenzék közben udvariasan nem létezik. Képzeljük el, mit csinált volna Orbán, mondjuk, 2009-ben hasonló esetben.Címkép: Pápai Gábor/ Népszava