Dinnye és vér

Posted by

Tamás Ervin
>Azért az megható, amikor a fejlett jogérzékű Budai Gyula a közelgő magyar választásokba való beavatkozással vádolja meg Zelenszkijt, mert az szemrehányást tett a háborúval kapcsolatos magyar álláspont miatt. A nagy tekintélyű jogtudós nem akadt fenn azon, hogy az MKB 4,5 millió eurós hitelt ad személyesen Le Pen asszonyságnak, nyilván azért, mert azt piaci ügyletnek tartja, ahogy a Szlovéniába irányuló magyar pénzmozgásokat is, hiszen mindezek busás haszonnal kecsegtetnek.
Dr. Budai felhozza hazánk segyítőkészségét is, a menekültek fogadását, aminek oroszlánrészét a kivételesen szabadjára engedett civilek végezték, a kormány később ébredt, addig a határt védte csapatok odavezénylésével. Értem a vezérmotívumot, miszerint a háború nem a magyarok ügye, nem szabad belekeveredni még érintőlegesen sem, csak ez tévedés, így is benne vagyunk nyakig, amit jelez az energiáért rubellel való fizetés nemsokára.
Ócska a frazeológia, de eszi a közönség, 48 és 56 népe a Pesti srácok adásában sem az egykori pesti srácokra gondol, hanem az éber Budai katonai ügyész úrra, aki anno még a görögdinnye árának védelmében is a vártán állt. Vörös az is. Mint a vér.

Címkép: Simonka György, a Magyar Dinnye Szövetség elnöke (b) és Budai Gyula görögdinnyét véd