Egy igazi szakszervezeti vezető mindenben támogatja a kormányt

Posted by
Föld S. Péter

>Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke igazi harcos szakszervezeti vezető. Olyan ember, akinek, ami a szívén, az a száján. Ha neki az a véleménye, hogy a most regnáló kormány a létező kormányok legjobbika, és Orbán Viktornál még nem hordott jobb miniszterelnököt hátán a Föld, akkor nem fogja vissza magát, hanem kimondja, ami a dolgozók szívét nyomja. Most például azt, hogy az a jó, ha csak kevés ideig jár a munkanélküli-segély, mert akkor nem süllyednek bele az emberek a segélyezés függőségébe. „Meghatározza az emberek motivációját, hogy mennyi idejük van a munkakeresésre. Ha kevés idővel rendelkeznek és van elég szabad munkahely, akkor intenzíven keresnek, és nem süllyednek bele abba a függőségbe, amit a szociális segélyezés okoz” – nyilatkozta a Világgazdaságnak Palkovics Imre, annak kapcsán, hogy a Kúria jóváhagyta Karácsony Gergely népszavazási kezdeményezést, amely a munkanélküli-segély jelenlegi három hónapos időtartamát a korábbi kilenc hónapra emelné vissza.

Palkovics Imre, aki korábban számos alkalommal nyilvánult meg a kormány számára kedvező módon, ezúttal is fején találta a szöget, amikor kimondta, ami minden dolgozó ezeréves vágya. Jelesül azt, hogy az a jó, minél rövidebb ideig kapják a munkájukat elvesztők a munkanélküli segélyt. A mostanihoz képest tehát ne növekedjék az az időtartam, amely alatt a munkahelyét elvesztő dolgozó magát és családját valamelyest biztonságban érzi. Palkovics szakszervezeti vezető feltehetőleg sok munkásemberrel beszélt a témában, ők mondhatták neki, hogy figyelj Imre, ha majd beszélsz a fejesekkel, mondd meg nekik, hogy eszük ágában se jusson nekünk kilenc hónapra munkanélküli segélyt adni. Frusztrál bennünket az ilyen megoldás, meg herótunk is van tőle, mi, kétkezi dolgozók már a mostani három hónapot is sokalljuk, eltunyulunk és belesüppedünk a semmittevésbe, az meg tudjuk, hogy hová vezet. Soros György ölelő karjaiba, amiről megvan a véleményünk.

Ezt mondhatták Palkovicsnak az általa megkérdezett munkásemberek. A kormánnyal szinte mindenben egyetértő szakszervezeti vezető az interjúban vélhetően szerénységből nem beszélt arról, hogy az általa megkeresett kétkezi dolgozóknak más, előremutató javaslataik is voltak. Például az, hogy minél többet szeretnének a hétvégén és ünnepnapokon dolgozni, lehetőleg külön juttatás nélkül, mert a rövid, kiszámítható munkaidő kényelmessé teszi őket. Többen is azt tapasztalták, hogyha túlságosan sok időt tölthettek a családjukkal, az negatívan hatott az érzelmi életükre és konfliktusokhoz, mi több, kapcsolataik ellaposodásához vezetett.
Sok ilyen szakszervezeti vezetőre volna szüksége az országnak, mint amilyen Palkovics Imre. Olyanokra, akik nem kekeckednek a kormánnyal, nem azt nézik, mi a rossz, hanem mindenben a jót keresik. És meg is találják, mert tegyük a szívünkre a kezünket, és valljuk be: minden rosszban valami jó. Néha talán tényleg előfordul, hogy az Orbán-kormány valamely intézkedése rossz a dolgozóknak, de Palkovics Imre szellemében azt kell mondanunk, hogy inkább egy nemzeti érzelmű, hazafias kormány szúrjon ki a magyar munkásemberekkel, mintsem mások, teszem azt, idegenek tegyék ezt velük.

Ezért akkor járunk a legjobban, ha az emberi kor végső határáig Orbán Viktor marad a miniszterelnök, és a Fidesz kormányozza az országot. Abcúg Karácsony, abcúg kilenc hónapig járó munkanélküli segély!