Az Orbán takarodj opció

Posted by

Marián Béla

>Múlhat-e a kutyapárton Orbán hatalmon maradása? A válasz egyértelműen nem. A párt néhány tucat tagja nem oszt nem szoroz a 2022-es végeredmény szempontjából. A rezsimváltás ügye azon a 3 milliónál több emberen fog múlni, akik az ellenzéki összefogás jelöltjeire és listájára fognak szavazni. Ha valamit megtanult már az ellenzéki közösség, akkor az éppen az, hogy nem pártalapon kell voksolni 2022-ben, hanem az Orbán takarodj opciót kell támogatni, ha elegünk van a NER-ből.
A Fidesz, a kutyapárt, az Isszomm és a többi kamupárt az Orbán marad opciót erősíti. Aki erről mást mond az zsákmányszerző pártlogikát követve hazudik. Márpedig ezt a logikát tényleg leváltotta az összefogás és az előválasztás. Ha viszont valaki azt szeretné, hogy maradjon Orbán, de azért küldene egy ejnye-bejnye üzenetet a NER-nek, akkor teljesen logikus döntés a részéről a kutyapárt támogatása.
A rezsimváltásra szövetkező ellenzéknek pedig teljesen felesleges a kutyákkal, vagy bármely kamupárttal foglalkozni. Ha elég vonzó az ellenzéki alternatíva, akkor kedvükre ugathatnak a kutyák, a karaván haladni fog.