Aggasztó

Posted by

Béndek Péter
>Aggasztó, hogy az ellenzéki politika máig — a választásokhoz közeledve is — a többé-kevésbé béna antiorbánozásból él, ami értelemszerűen mindig követő viselkedés marad. Az utóbbi néhány nap — amikor Orbán pillanatok alatt felülütötte a hívó (kezdeményezésre alkalmas) ellenzéki kártyát, Fudant és az utcaneveket az szja visszatérítéssel, a fudani népszavazás belengetésével, a keződő homofób+migráns kampánnyal, illetve azzal, hogy ezt személyesen kommunikálja — az n-edik bizonyíték erre a követő viselkedésre és arra, hogy Orbánt csak a saját hübrisze tudja megverni, mert nincs — legföljebb elementáris és nagyon fantáziátlan — ellenzéki jövőkép és nincs saját jogon nyert hitelesség.
Van viszont Tóth Csaba és Jakab hazudozása arról, hogy kik háborodnak fel a Jobbik posztjai alatt egy cégéres gazember támogatásán éppen Hadházyval szemben. Nem, a tiltakozók nem trollok. (Aláhúzom: ez egy vészterhes szimbolikus, buta döntés volt.)
Orbán oldalán autokrácia, ezen az oldalon pártokrácia — kit érdekel itt a (liberális) demokrácia és egy szabad, polgári társadalom?