Ásó

Posted by
Hadházy Ákos
>Egy zuglói szocialista képviselőjelölt néhány hete azt nyilatkozta: egy politikus akkor is maradjon lojális a pártjához és hallgasson, ha akkora disznóságot lát belül, mint amekkora a trafikmutyi volt. Nem tagadom, kicsit lehangol, hogy a napokban több parlamenti párt és az egyik miniszterelnök-jelölt is bejelentette, hogy ezt a politikust támogatja az előválasztáson.
Nem csak az áll a korrupció pártján, aki lop, hanem az is, aki félelemből, személyes érdekből vagy rosszul értelmezett lojalitásból szemet huny felette.
Van, aki fél az ásótól, van, aki nem. Az ásóval nem lehet kompromisszumot kötni, csak megalkudni lehet vele. Csak azt nem érdemes, mert akkor az lesz, amit az ásó akar. Nem csak a választás előtt, hanem a választás után is.
Sajnos egyébként a sorozatos visszalépések miatt az előválasztás kezd ugyanúgy színjáték jelleget ölteni, mint ahogy színjáték a fideszes parlament, és ez nagyon rossz irány. Ebben a helyzetben komolyan át kell gondolni, hogy ebben szomorújátékban érdemes-e szerepet vállalni. Nekem szerencsére nem a pártok elnökségeit kell meggyőznöm, hanem a választókat.