Pitiáner kis tolvaj okozott halálos balesetet

Posted by

 

Drogok és nyugtatók hatása alatt okozott halálos balesetet egy javítóintézetből megszökött 17 éves fiú. A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt a fiúval szemben, hosszú börtönbüntetést kértek rá.Egy mozgássérült embertől lopta el O. Roland azt a rossz műszaki állapotban lévő autót, amellyel 2020. november 12-én, éjjel Karancslapujtőn halálos balesetet okozott. A 17 éves fiú egyébként 2020 augusztusában szökött meg egy javítóintézetből.Karancslapujtőn kötötte el az autót. A lopott, lapos gumis autójával Salgótarján felé vette az irányt. Mivel a fiú a balesete előtt ivott is és pszichoaktív anyagokat is fogyasztott, ezért az állapota és az autó vezetési járatlansága miatt az ominózus napon, reggel, 8 óra után a 21-es főúton, a város lakott területén kívül két idős ember halálát okozta. Az autók frontálisan ütköztek egymással, és mindkét jármű totálkáros lett.
Megrázta az autó tulajdonosát a baleset híre. „Képtelen vagyok magamhoz térni, amióta megtudtam, hogy az én autómmal öltek meg két embert. Azóta sírok. Amikor reggel kinéztem, megdöbbenve láttam, hogy a kocsi nem áll a ház előtt, aztán a rendőrök értesítettek, hogy mi történt” – mondta az autó tulajdonosa a Blikknek.
O. Roland ellen korábban elfogatóparancsot adtak ki, mert a fiú nem ment javítóintézetbe. Úgy tudni, a fiút lopás miatt ítélték el, és büntetésként 1 év 5 hónapot kapott, viszont ennek letöltése helyett inkább megszökött.
“Szeptember óta keresték, akkor is lopkodott már. Most még mélyebbre süllyedt, mert egy rokkant falubelije kocsiját vitte el, azzal rohant neki annak a szegény párnak” – mondta a Borsnak egy karancsi asszony.

A 17 éves fiú a rossz műszaki állapotban lévő, lopott autóval egy nedves, csúszós, balra ívelő kanyarhoz ért, amelyet 110-115 km/h sebességgel vett be, és áttért a szemközti sávba. Ekkor csapódott bele frontálisan O. Roland az idős házaspár autójába, akik olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették. A fiú könnyebb sérülésekkel megúszta.
A halálos balesetet az idézte elő, hogy fiúnak nem volt vezetői engedélye, a közlekedése során pedig olyan szerek hatása alatt állt, amelyektől képtelen volt rendesen vezetni a járművet. A hibás autó és a gyorshajtás szintén kiváltó ok volt a baleset során. A Balassagyarmati Járási Ügyészség a baleset után letartóztatásba vett fiatalkorú ellen halált okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntett és lopás miatt emelt vádat, a bíróságtól pedig azt kérte a vádhatóság, hogy szabjanak ki a fiúra hosszú börtönbüntetést és közügyektől eltiltást. Az ügyészség ezenfelül kérte a bíróságtól, hogy kötelezzék a fiút a bűnügyi költség megtérítésére, ami összesen 881.253 forint lenne.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva érhetik el.

%d bloggers like this: