„Szigorúan bizalmasan kezelt adatok”

Posted by
Konok Péter
>”Megnyugtathatom, hogy sem Rogán Antal, sem más illetéktelenek nem nézegethetik senkinek az egészségügyi adatait.”
(Péterfalvi Attila, adatvédelmi biztos, 2021. január 9.)
– Jó napot, Mari néni!
– Jó napot, doktornő! Az a gondom, hogy nagyon fáj a…
– Jaj, Mari néni, ne tessék így ajtóstól a házba! Előbb beszélgessünk kicsit. Itt ez a szép kérdőív, azt kitöltjük, jobban megismerjük egymást. Dohányzik?
– Dehogy! Nem is futná rá…
– És az Ede bácsi? Azt hallottam, füstöl rendesen, mégis… most nézem a trafikos kolléga napi jelentését… nem jár trafikba. Ukrán cigaretta talán?
– Ehhez önnek mi köze?
– Semmi, csak itt áll a kérdőívben. Na, jó, ikszelünk. Hogy tetszik állni a szexszel? Anális, orális… félrelépések? Nővel, férfival? Netán is?
– Nyolcvanöt vagyok, doktornő. Az Ede meg nyolcvankilenc.
– Áhá, kis koncentrációzavar. Az életkorát tudom, Mari néni, ide van nekem írva. Én a szexuális szokásairól érdeklődtem.
– Nézze, bevallhatom. Titokban mondén életet élek, éjszakánként rúdtáncolok egy bárban, utána vad gruppenszexszbe vetem magam mindkét nemű migráns jegesmedvékkel.
– Értem. Ezt természetesen nagyon bizalmasan kezeljük. Bár… kissé furcsállom a dolgot. Itt nézem a gépemen a plébános úr beszámolóját Mari néni gyónásairól… abban ez nem szerepel. No, sebaj, át is küldtem az atyának, Mari néni majd e-mailben megkapja a kirótt penitenciát.
– Magukat nem köti a titoktartás?
– Kötni köt, de a plébános úr feloldozza a kötéseinket. És kire tetszett szavazni?
– Ez is a kérdőívben van?
– Persze, ez az ellenőrző kérdés: meg tetszik mondani, én pedig összehasonlítom a Választási Iroda jelentésével. Máris tudni fogom, hogy nem tetszik-e füllenteni, vagy szenilisnek lenni.
– A Fideszre szavaztam. Velem jöttek a jegesmedvék is, de ők Jobbikosok. Az Ede addig otthon körömpörköltöt főzött, mert ő politikailag passzív.
– Ej, Mari néni, ej! Füllenteni tetszik, vagy szenilisnek tetszik lenni. Lecsó volt, itt a házmester beszámolója. Nos, rendben, köszönöm, végeztünk is, a viszontlátásra!
– Meg sem vizsgál?
– Mari néni, ez volt a vizsgálat! Most majd szépen tessék megvárni az ítéletet.