A lázas kínai pilóta esete

Posted by

Donáth Ferenc
Budapest Airport Zrt. kommunikációs osztályán megerősítették a Kínából érkezett pilóta lázas megbetegedésének a hírét. „Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy semmi jel nem utal koronavírusra.”
Lássunk csak néhányat: 1,)Endémiás területről érkezett típusos tünetekkel. 2.) A súlyos tünetek korai megjelenése: „A szemtanú állítása szerint a pilóta lázas, eszméletlen állapotban volt” 3.) „Az elsőtisztet a láz miatt további megfigyelésre az OMSZ a Szent László Kórházba szállította”..,” a gépet pedig fertőtlenítette a Budapest Airport Kényszerhelyzeti Készültségi szolgálata. ” Szóval volt némi jel, de ezt utólag nem is merik el. Miért is ? Most jön a bukfenc!
„Mivel fertőzés gyanúja nem merült fel, az utasok speciális intézkedés nélkül elhagyhatták a repülőgépet.” Gondolom , felszáláskor ezen a gépen is a személyzettel mindenki találkozott, köszönt, leszálláskor talán a pilóták már nem , de a légikisérők újra elköszöntek, arról nem is szólva, hogy a légikisérők 10-16 órán keresztül az utasok között jártak. Most potenciálisan, majdnem 100 ember terjesztheti a lázat okozó vírust Budapesten. A Magyar Nemzet tegnap még azt hirdette, nem lesz világjárvány a kínai korona vírus fertőzésből. Azóta Németországban 4 igazolt megbetegedést találtak. Bp. egyik legnagyobb kórházában dolgozom. Még semmi féle irat nem tájékoztatja az orvosokat, hogyan , és hova küldhetünk, és milyen testváladékot, ha gyanús tünettel fordulna hozzánk beteg? Hova, és hogyan különítsük el az igazolt betegeket, és a kontaktokat? Miféle protokoll szerint kezeljük az igazoltan korona-vírus fertőzötteket, és mivel előzzük meg a megbetegedést a kontaktoknál? Ennek feltehetően az az oka, hogy minden egyes vizsgálat ára az intézményt terhelné, akik köztudomásúlag el vannak adósodva. Milyen egyszerű megoldás: Magyarországon nem lesz korona-vírus fertőzés, nem lesz, karantén, nem kell speciális kezelés. De vajon ki nevet a végén: a korona- vírus?

***

A kínai pilóta azóta láztalan és panaszmentes – közölte az EMMI szerdán.