Apró villa és egyebek

Posted by

Dr. Salamon Ferenc

„Történelmi levéltár szerint az Apró villa soha nem volt zsidó családé!
„A Történelmi levéltár szerint, ez a telek s a rajta álló villa:
„Az 1930-as években az Odescalchi család egyik tagja, Erba Odescalchi Sándor mint ügyvéd tevékenykedik Budapesten. Ő lakja a Szemlő-hegy utcai villát. Ebben az időben ez a terület még eléggé ritkán lakott, a már felépült házak között még jócskán húzódnak meg szőlőskertek, és úgynevezett “mál”-ok, azaz dűlők váltakoztak a Szemlő – vagyis a Szemlélő-hegyen. Innen tiszta időben egészen a Magas-Tátráig is el lehet látni.
Sándor herceg, mint a svéd király egyik budapesti ügyvivője, gyakran jár külföldön. Az olasz királytól Stockholmba utazott hivatala megbízásából, ott családot alapított. Haza azonban nem jöhetett a háborús idők miatt.”
S az Odescalchi család (ejtsd: odeszkálki) soha nem volt zsidó.
E családból eredt a XI. Ince pápa is. (1611–1689)
S az Erba-Odescalchi Sándor hg. (eredetileg Céh Sándor, Budapest, 1914 -) ügyvéd, író. A budapesti Tudományegyetemen 1936-ban jogi doktorátust szerzett. Ügyvédi gyakorlatot folytatott. 1932-ben az Erba-Odescalchi hercegi családból származó nagynénje örökbe fogadta. 1943-ban az olasz király átruházta rá a hercegi címet. 1944 előtt több könyve jelent meg Magyarországon. 1945-ben Svédországba költözött. Stockholmban banktisztviselő. Yad Vasem kitüntetést kapott zsidók mentéséért.
ISMÉTELEM, Erba-Odescalchi Sándor hg. (eredetileg Céh Sándor, Budapest, 1914 -)
SOHA NEM VOLT ZSIDÓ!
Ab-ovo, az a telek nem volt soha zsidó családé.
De a MELEG MÁTÉKA biztosan jobban tudja.
Arról is biztosan tud, hogy a Szemlőhegy utca e területe, kiknek a birtokába került!
„A jobb oldali telek a Kádáré volt… hátsó kis kertkapuval Apróék felé… (mellesleg, az Apró villa földszintjén élt – anno – az ötvenhatosokat elítélő vérbíró is), a Tutsek Gusztáv Vazul, aki elítélte egykoron a Wittner Máriát is. S aki a ma mindenkit kioktató Toroczkai László (alias Tóth László /született: Szeged, 1978. március 10. / volt jobbikos, majd a MI HAZÁNK MOZGALOM vezetőjének a nagyapja volt!
Bal felső sarkától pedig, srévizavé, egy utcával feljebb, a Vérhalom és Cserje u. sarkán található az ország volt a devizahitelt bevezető Járai Zsigmond volt MNB vezér villája…(!)
,VISZONT TÉNYLEG VAN OLYAN POLITIKUS, AKI EGY EGYKORI ZSIDÓ CSALÁD TELKÉN ÉL!
„Klein Tóni” telkei a Budapest XII. kerületében a Svábhegyen s a ZUGLIGET, illetve a KÚTVÖLGY, területén voltak, mint szőlők.
/megj: az a villa, amit a ma már elhunyt Ghaith Pharaon vásárolt meg az volt a Klein Antal Kútvölgyi nyaralója./
S, akkor nézzük meg, hogy azon a területen kiknek van tulajdona.
A Bp. Cinege utca 5 szám alatti ház a TEK által, védett objektum, hiszen ott él a Miniszterelnökünk.
E terület közelében szintén van egy védett terület, amin áll a Hotel Bobbio Kft. épülete, hiszen ez a Dr. Lévai Anikó tulajdona.
A Kövér László családja is egy zsidó család elkobzott házában él!
S végül a Fidesz Lendvai utcai székháza története:
„Lendvay utca 28. szám alatti villaépület helyére Brüll Henrik Géza /KERESKEDŐ/ egy nyaraló megépítésére kért engedélyt 1900-ban, már akkor sejteni lehetett, hogy a Sugár út (a későbbi Andrássy út) és Városliget közötti terület fejlődése töretlen lesz.”
Na, az Ő leszármazottjai TÉNYLEG KÉRTÉK VISSZA AZ INGATLANUKAT, 1999 őszén.
Az akkori kormány ezt elutasította!
Kik is voltak akkor hatalmon?  Orbán Viktor és csapata