Az elmúlt egy hét dióhéjban

Posted by

Vásárhelyi Mária

• „Mészáros Lőrinc” fedőnevű oligarcha (legénykori neve Orbán Viktor) megvásárolta Abbáziában az egyik legnagyobb tengerparti szálloda komplexumot, amely öt db sokemeletes épületből áll.
• Ugyancsak „Mészáros” 1.4 milliárdos – nyilvánvalóan levajazott – autóbeszerzési tendert nyert egy állami vállalattól.
• „Tiborcz István” fedőnevű miniszterelnöki vő 12 irodaházat vásárolt Belgrádban és ezzel megszerezte a belgrádi irodapiac 10 százalékát. Az ingatlanok korábban a Magyar Nemzeti Bank tulajdonában voltak.
• Orbán Ráhel nevű miniszterelnöki csemete tokaji földbirtokainak tulajdoni lapjáról, egyik napról a másikra – nyilvánvalóan jogsértő módon – eltűnt a bejegyzés az állam elővásárlási jogáról.
Közben a kormány megszüntette a csecsemők SMA szűrését, mert nem sikerült előteremteni az ehhez szükséges 450 millió forintot. Fedezethiány miatt egymás után zárnak be kórházi osztályok, hónapról-hónapra nőnek a műtéti várólisták. A pedagógusok béremeléséhez szükséges összeget a kormány Brüsszelből koldulja, mert költségvetésből nincs kedve erre pénzt adni. A pénz repülőtér- és mobilszolgáltató vásárlásra ment el, nyilvánvalóan azzal a szándékkal, hogy előbb utóbb ezek is az uralkodó környezetében landoljanak.
Nem sok ez egy kicsit egyetlen hétre? Mégis milyen ország ez?

Címkép: Orbán a háttérben