Elrontott szelvény

Posted by
Rózsa Mihály
>Barátom meséli szomorúnak induló, de aztán nagyon vidám történetét.
Úgy döntött, hogy ő aztán baromira ért a focihoz. Sokáig dolgozott is a labdarúgásban, így ahhoz el is fogadhatjuk neki, hogy ért hozzá. A szerencsejátékhoz már sokkal kevésbé, ami hamarosan kiderül.
Meg volt arról győződve, hogy a Fradi hazai pályán simán meg fogja verni a Feröer szigeti félprofi ellenfelét. Oly annyira biztos volt ebben, hogy úgy döntött, hogy bár nem szokása, most elmegy és játszani fog tipp-mixen a meccsre. Nagy magabiztossággal, fel is rakott 10 ezer forintot arra, hogy 3-0-ra nyerni fog a Fradi.
Bement a tótozóba, kibogarászta ott az újságból, amit erre jónak gondolt és elkészítette a szelvényét.

Este egy hideg sörrel és a maga mellé rakott szelvénykével várta a meccset. Lelkesen szurkolt a Fradinak közben. És akkor jött a kis csapat első gólja. Elszomorodott, de azt mondta, mindegy, csak nyer valahogy a végére a Fradi. Az eredményt tudjuk. Amikor hazajött a fia, kérdezte tőle, hogy mi volt a meccs. Barátom szomorúan mondta neki, hogy vereség, de nézd meg itt a szelvényem, még 10 ezer forintba is fájt nekem ez.

A fia megnézte a szelvényt és nagyon röhögött. Barátom kicsit meg is sértődött rá. De aztán már ő is röhögött, ugyanis kiderült, hogy elkúrta a szelvény kitöltését és teljesen akaratlanul, az ellenfél 3-0-ás győzelmét játszotta meg. A felrakott 10 ezer forint, kereken egymillióvá alakult így át. Lám mit okoz a vakszerencse.

Most két helyes dolog mellett döntött a jó barát. Először is augusztusban egy hétre kiutaznak a családdal Horvátországba. A másik, hogy jövő héten meghív engem egy jó helyre ebédelni, mert én mondtam neki, hogy menjen el és játsszon, amikor magyarázta a meccs előtt, hogy mi lesz azon.