A dallasi apátság nem igazolta Varga Judit fikcióit

Posted by
George Lazar
>Nem akarom én Hadházy Ákost kritizálni. Szerény eszközökkel próbálja leleplezni az Orbán rezsim elképesztő trükközéseit és fake news gyárait, miközben maga is áldozatul esik a “propaganda polipnak.”
Három napja arról írt hogy Varga Judit bukott miniszter Texasban Bérczi L. Bernát atyát látogatta meg akit a közelmúltban a Vatikán a Zirci Apátság éléről súlyos korrupciós gyanú miatt felmentett és Dallasba helyezett át.
Majd azzal folytatja hogy “a dallasi apátság oldalán az is olvasható, hogy Varga egy olyan vallásos szertartáson is részt vett, amit a helyi Gyula atya és Bérczi atya tartottak. Érdekes módon a jó ex miniszter asszony beszámolójából a száműzött főpap képei valahogy pont kimaradtak…” Bizonyitékul Hadházy belinkel egy kamu Facebook oldalt a DFW/Texas Hungarians oldalát.
Először is a dallasi apátság semmilyen nyilatkozattal nem igazolta azt hogy Varga valaha is ott járt. Soha egyetlen fényképet, egyetlen filmklippet vagy angol nyelvű bejelentést nem tettek Varga látogatásáról.
Hadházy a DWF (Dallas Fort Worth) Texas Hungarians kamu weboldalra hivatkozik hiteles forrásként. Azt Orbánék fizetik és egy Beluska Éva nevű fizetett aktivista működteti.
Varga Judit texasi látogatásáról készült fotók és saját maga által publikált történetek jó része fikció, egyfajta alternativ valóságot teremtett az orbáni propagandagépezet.
A magyar ellenzéknek az amerikai jogrendszer segítségét kellene igénybe venni, hiszen úgy tűnik, hogy Beluska asszony és szervezete megsérti a FARA törtvényeket és eljárás indulhat ellene.
Abban pedig biztos vagyok, hogy a dallasi apátság amerikai vezetői soha nem fogja elismerni azt hogy Vargát valaha is meghívták, vagy hogy Bérczi apátot magyarországi korrupciós ügyei miatt száműzték Dallasba.
A fotón Beluska Éva a texasi kamu rendezvény szervezője Varga Judittal.