Vitézek, mi lehet?

Posted by

Ágoston Hugó
>Kulcsár Árpád erdélyi újságíró egy, a Mércén hétfőn megjelent írásban azt fejtegette, hogy miért tartja a kisebbségben élő romániai magyarok számára nemkívánatosnak, sőt, veszélyesnek a terjedőben levő erdélyi Horthy-kultuszt. A szerző egy kézdivásárhelyi megemlékezésből indult ki, amelyet az Erdélyi Vitézi Rend szervezett egy Horthy-domborműnél. A Facebook-oldalán pedig ezzel a felvezetővel osztotta meg az írást: „Meglepő, hogy senki nem von le konzekvenciát arról, hogy Székelyföldön vitézek (sic!) Horthy-plaketteket avatgatnak”.

Lukács Botond, a vitézi rend tagja, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) lemhényi (Kovászna megye) önkormányzati képviselője pedig egy hozzászólásban fenyegette meg: „Ami azt illeti, én vonok,nagyonn is,de nem az Erdélyben tartott meglékezésről, hanem rólad …… és vannak itt páran akik vonnának le rólad,de nem konzekvenciát hanem szíjat a hátadról ha erre vezetne utad csak szoltam,hogy tudd….”.

Megtörténhet, hogy annyira nemzeti érzelmű az ember, hogy annyira feldühíti az ilyesmi, hogy nem lehet tudni, hogy reagál.”

Első lépés: megmásítani a múltat, megszépíteni a múltat, kisajátítani a múltat. Második lépés: a propaganda és a toborzás. Harmadik lépés…

Nem sokan hallottunk arról, hogy van vitézi rend, bocsánat, Vitézi Rend Erdélyben (vitézkedő rendetlenségről igen), most az olykor vakmerően bátor Kulcsár Árpád újságíró cikkéből azt is tudjuk, hogy tagjai között RMDSZ-es önkormányzati politikusok is vannak, érdekvédelmi szervezetünk vezetőihez méltóan aktívak – annyira, hogy „Horthy-plaketteket avatgatnak”, bocsánat, Vitéz Nagybányai Horthy Miklós-plaketteket. Vagy domborművek előtt tisztelegnek. Meg ki tudja, még miket művelnek ezoterrifiáns tanácsüléseken.

Vitézek, mi lehet ez széles föld felett szebb dolog az végeknél tisztelegni Horthy Miklós sugárzó emléke előtt?

A vitézek válaszolnak: ennél is szebb dolog szíjat hasítani – borzalmas magyarsággal – azon renegátok hátából, akik ezen vitézi tetteket népszerűsítik.

Az éles szablyákban örvendeznek méltán,
mert ők fejeket szednek,
Viadalhelyeken véresen, sebesen,
halva sokan feküsznek,
Sok vad s madár gyomra gyakran koporsója
vitézül holt testeknek.

Hiányoltuk, épp ideje volt, hogy amint a folyók összefutnak, az RMDSZ összefusson a boldog emlékezetű kormányzó szellemével, ahogy a jelenlegiével már régen összefutott és közös deltatorkolatuk annyi nemes hordalékot összehalmozott. Vala.

De mi van, és mi lesz most?

Azt látom, hogy egészséges, konzervatív, nemzetben gondolkodó embernek ne feszegessük a dolgait. Most már én is ideges leszek, nem nyilatkozom. Maga milyen nézeteket vall, konzervatív vagy liberális?

Sok sikert a választásokon, egészséges, konzervatív, nemzetben gondolkodó RMDSZ!

Címkép: Lukács Botond – Fotó: Székely Virtus Hagyományőrző Egyesület Facebook-oldala