The Big Lie

Posted by

Kert Attila

>Ez a kép mindent elmond az úgynevezett “jobboldali” média igazsághoz és hazugsághoz való viszonyáról.
“Őszinték vagyunk, amikor mindenki más hazudni kényszerül”, hazudja a Mandiner címlapsztárja, Tucker Carlson, a Fox, amerikai jobboldali hírcsatorna műsorvezetője, Orbán Viktor barátja és rajongója, akit lényegében az egész hazai “jobboldal” hősként ünnepel.
A Mandiner nemrég azt is megírta, hogy “Tucker Carlson szerint a demokraták álhíreket terjesztenek a választásról”.
Nos, ehhez képest a valóság az, hogy (Trump és emberei mellett) az úgynevezett jobboldali média, és személy szerint maga Tucker Carlson terjesztett álhíreket a választásról. Trump versége után ő is azok között volt, akik teljes erővel tolták a választási csalásról szóló handabandát. Mindezt úgy, hogy ő maga, kollégái és főnökei is tudták, hogy mindabból egy szó sem igaz.
Tegnap egy bírósági perben kerültek nyilvánosságra azok az emailek és sms-ek, amelyekben a Fox lakájai egymás közt szörnyülködnek Trump felelőtlen viselkedésén és alaptalan állításain. Carlson az iratok szerint egyenesen “démoni erőnek” nevezte Trumpot, a csalási vádakkal házaló ügyvédjéről pedig lakonikusan kijelentette: “Sidney Powell hazudik”.
Kollégái sem fukarkodtak a minősítésekkel: “Szörnyű dolgok, amelyek mindenkinek ártanak”; “nagyon nehéz mindenhol hitelesen csalásokról beszélni”, panaszkodtak egymásnak, miközben a képernyőn éppen csalásról beszéltek; “Micsoda idióta”, üzenték egymásnak Trumpról, miközben a hülyeségeit ismételgették.
Ez a faszi, és ezek az emberek a magyar “jobboldali” média hősei.
Madarat tolláról, lakájt bálványáról.
Rohadtul kiváncsi lennék ezeknek az emailjeire is.