Új gyűlölet-kampány – most az antifasiszták a “bűnözők”

Posted by

Vásárhelyi Mária
>A szemünk előtt rajzolódnak ki a legújabb kormányzati gyűlölet-kampány körvonalai. Egyre nyilvánvalóbb, hogy az “új migránsok”, “Sorosok”, “pedofilek” az ANTIFASISZTÁK lesznek. Beindult a hazugság-kampány, a kormánypárti média ezer hangszórón keresztül szajkózza “a magukat antifasisztáknak nevező bűnözők őrjöngéséről” szóló rémhíreket és figyelmeztet, hogy “az antifasizmus erkölcstelen intellektuá­lis igénytelenség, az azt mentegető, de gyakran kifejezetten bujtogató balliberális média pedig a felforgató terroristák bűnsegédje”. Mert a kormányzati oldal szerint “fasiszták nincsenek Európában, az antifasizmus tehát nem fasizmusellenesség, hanem szélsőséges, életellenes ideológiák által vezérelt terrorizmus”.

És ahogyan a becstelenség napján elkövetett erőszakos cselekmények egyre több részlete kerül napvilágra, úgy vetődik fel egyre több kétely azzal kapcsolatban, hogy vajon nem a kormány média előre megkomponált antifasiszta ellenes lejárató kampányának ágyaznak- e meg a történtek. Természetesen a szélsőbaloldali erőszak ugyanolyan elfogadhatatlan, mint a szélsőjobboldali. De arra nincs elfogadható magyarázat, hogy miért kerültek sokkal szigorúbb eljárás alá az antifa tüntetők, mint a szélsőjobboldali randalírozók.

Miért helyezték előzetes letartóztatásba a szélsőbaloldali verekedőket és miért nem a szélsőjobboldaliakat? Hogy vajon egy facebook lájk és két rosszul azonosított ruhadarab (bővebben ld. #Mérce) miatt jogszerű-e előzetesbe helyezni egy fiatal nőt. Egyértelmű bizonyíték nélkül. És vajon mivel indokolható, hogy a szélsőjobboldaliakat, akik ellen teljesen egyértelmű bizonyítékok szólnak, lényegében futni hagyják. És nevezhető-e szervezett külföldi csoport tagjának az a nő, aki nem beszél idegen nyelven és semmiféle bizonyíték nincs arra, hogy korábban kapcsolatban állt velük.

És vajon nem függ-e mindez össze azzal, hogy a nő annak a #Szikra mozgalomnak a tagja, amely most minden rendelkezésére álló eszközzel megpróbálja felderíteni, hogy a Schadl-Völner – valójában Rogán-Varga Judit – ügy hátterében vajon hány deviza hiteles kifosztása és földönfutóvá tétele húzódik meg. Vajon hány hasonló eset deríthető ki, amelyben egy hitelét visszafizetni képtelen ingatlantulajdonos 450 millió ft értékű házát a végrehajtó maffia vezetői 38 millió forintét vették meg.

És vajon hány magasrangú kormánypolitikus érintett az ügyben. Schadl szerint például 50-60 olyan politikus ül a parlamentben, akinek a székébe kerülhet, ha ő egyszer kinyitja a száját. Attól tartok, hogy a kormányzatnak eminens érdeke a Szikra mozgalom és rajtuk keresztül az antifasiszták lejáratása. És ennek a kampánynak az előszobájába járunk most. Az antifasizmus a kormányzati gyűlöletkampány következő áldozata, egy előre felépített, alaposan kitervelt kampány bontakozik ki előttünk. De jó ha tudjuk, hogy ahol az antifasizmus válik az első számú közellenséggé, az már maga a fasizmus.

Címkép: A Szikra mozgalom tüntetője