Roncs tett

Posted by
Igen, jelenleg körülbelül itt tartunk. Lendvai Ildikó a Facebookon osztotta meg a történetet, amely – ahogy mondani szokták – túlmutat önmagán. És nem az a nyomorék, akit ért az atrocitás. Ideje volna észrevenni. Megállítani? Attól messze vagyunk, ameddig a hatalmi tematika roncs eszmék táptalaja.
Lendvai Ildikó
Galgóczi Pétert látásból sokan ismerik. Ő az, aki kerekesszékével mindig ott van, ahol jó ügyért demonstrálnak. Még sosem beszélgettem vele, de már bólintunk, köszönünk egymásnak, ahogy mások is.
Most szívós, alapos munkával ócskavasat csináltak az autójából. A félreértések elkerülése érdekében rá is írták: “Kommunista féreg nyomorék”. Eltörték a kormányt, befújták az utasteret, eltávolíthatatlan, szilárduló habbal tették tönkre a motorház minden részét.
Galgóczi Péternek ez az autó volt a szenvedélye. Már a jogosítványt is csak hosszas huzavona után kaphatta meg annak idején: át kellett alakítania egy kis Polskit, hogy ő is elérje a pedálokat. Aztán évtizedek munkáját és pénzét áldozta, hogy végül egy Mercedes Combit szereljen át versenyautóvá. Ez az autó több mint egy jármű: a jelképe is annak, hoigy minden nehézséget leküzdve teljes életet él.
Ezért akarták tönkrezúzni: a járművet is, az esélyt is.
Mi van, vandál fiúk? Hiányzik, hogy ezt a tévészékházat nem támadhatjátok meg, hiszen a nektek tetszők ülnek benne? Kár, hogy nincs szükség újabb kopaszbulira a Választási Irodánál, mert a veszélyesnek látszó népszavazásokat immár maga a hatalom gátolja meg helyettetek?
Megvonási tüneteitek vannak, mert az istennek sem tudtok valami jó kis bunyót provokálni az erőszakmentes tüntetéselen?
Megnéztem Galgóczi Péter oldalát. Ez a mottója: “Jobb élni, mint megijedni.”
Szóval, fiúk, esélyetek sincs, hogy ti nyerjetek.