Hogyan történt?

Posted by

Az orosz Komszomolszkaja Pravda cikke

Október 8-án, szombaton kamiont robbantottak fel a krími hídon. Ez felgyújtotta egy elhaladó vonat hét üzemanyagtartályát. Három ember meghalt. A KP.RU (Komszomolszkaja Pravda) összegyűjtötte a legfontosabb dolgokat a rendkívüli állapotról.
– Reggel moszkvai idő szerint hat óra körül a krími hídon, felrobbant egy Kercs irányában kölekedő teherautó. A lökéshullám olyan erős volt, hogy a híd autópályájának két szakasza összeomlott. A híd tartó ívei nem sérültek meg.
– A kamion robbanáskor a vele párhuzamosan haladó tehervonat tartályai gyulladtak ki. A tüzet délelőtt 10 órára sikerült eloltani. A mozdonyt a megrongálódott szerelvény egy részével együtt a kercsi állomásra vontatták.
– A nehéz teherautó tulajdonosáról kiderült, hogy a krasznodari lakos. A nyomozók jelenleg az otthonában vizsgálódnak.
– Az Országos Terrorellenes Bizottság jelentése szerint a krími hídon kialakult vészhelyzet oka a teherautó felrobbanása volt.
– A hídon teljesen le van tiltva a mozgás. Az autósok a hídfőnél fűtéssel, WC-vel, vízzel ellátott parkolókban várakozhatnak.
– Oleg Krjucskov, a Krím-félsziget vezetőjének tanácsadója azt mondta, technikailag semmi sem akadályozza a vizen a hajók áthaladását.
– A Közlekedési Minisztérium közölte a KP.RU-val, hogy az első komp hamarosan megkezdi az emberek és az autók szállítását a félszigetről a szárazföldre. Hamarosan újabb három-négy komp csatlakozik hozzájuk.
– A Krímbe tartó és onnan induló vonatokat törölték. Nem lehet rájuk jegyet venni. Aki már megvette, további díjak és bírságok nélkül visszakaphatja a pénzét. – Az új régiókon és Melitopolon átvezető utat az ágyúzás veszélye miatt lezárták a polgári forgalom elől.

Új Hét