A kétharmad az kétharmad

Posted by
Rózsa Mihály
>Azt szokták mondani a fideszesek rendre, hogy a kétharmad az kétharmad. Ezzel arra akarnak utalni, hogy a kétharmadnak mindig igaza van és az egyharmadnak el kell fogadnia, hogy a kétharmadnak igaza van és az ellen nem kéne pofázni. A kétharmad ténye, maga a legitimitás. Ha a kétharmad kockának mondja a háromszöget akár, az akkor is kocka lesz a kétharmad után.
Nos, ha ez így van, akkor kedves fidesznyikek, az EP kétharmados többséggel mondta ki, hogy Magyarországon a demokrácia súlyos deficitet szenved el, hogy nem működik a jogállam, hogy állami szintre lett emelve a korrupció, hogy az európai értékekkel ellentétesen politizál a regnáló hatalom, aki eltorzított választáson szerzett hatalmat.
Nem, nagyon nem a gaz liberálisok mondták ezt ki, hiszen az EP-n belül csak törpe kisebbséget alkotnak. Sajnos. De még csak nem is a baloldal, hiszen az európai baloldalnak nincs kétharmada az EP-ben. Ezt bizony, baloldaliak, jobboldaliak, liberálisok közösen mondták ki, fogadták el. Kétharmados többség mellett. Ezzel szembe látványosan egyedül az európai szélsőjobb szavazott Orbánék mellett.
És akkor ugye, eljutottunk oda, ahonnan indultunk, hogy a kétharmad az kétharmad. Ugye?