Dobrev Klára árnyékkormányt alakít

Posted by
Földes Péter
>Árnyékkormány alakul Dobrev Klára vezetésével. A hírt a Demokratikus Koalíció jelentette be Facebook oldalán. Mint írták, arra kérték Dobrev Klárát, a párt EP-képviselőjét, hogy „alapítsa meg Magyarország történetének első igazi árnyékkormányát, és mutassa meg, van kormányzóképes alternatíva, illetve van kiút a megélhetési válságból, amelybe Orbán Viktor taszította hazánkat”.
Dobrev Klára elvállalta az árnyékkormány megalakítását, a részletekről vasárnap beszél, hétfőn pedig bemutatja az árnyékkormány minisztereit.
Ennyi a hír. Véget ért a sebek nyalogatása, megmozdult valami az állóvízben, és kiderülhet, hogy a Fidesz tényleg erős, vagy csak annak mutatja magát. Orbán csapatáról jó okunk van azt gondolni, hogy ez a negyedszerre is kétharmaddal győztes társaság távolról sem ütős alakulat. Épp ellenkezőleg: csapnivaló csapat, rendes bajnokságban pofozógép volna. A kapus rendre árnyékra vetődik, a védelem átjáróház, a középpályások csak keresik a labdát, a csatárok még helyzetbe sem kerülnek.
Hogy ez a pancser gyülekezet még mindig a tabella élén áll, kizárólag annak köszönhető, hogy az ellenfél eddig nem volt ott a pályán. Már ment a meccs, de ők még mindig az összeállításon vitatkoztak. Hogy ki legyen a szélső, ki a bekk, és ki az edző. El kellett volna már dönteni rég, de még az utolsó utáni pillanatban is jött egy új, még a korábbiaknál is jobb ötlet. Hogy ne így legyen, hanem úgy. Vagy fordítva. Aztán nem lett sehogy.
A huszonnegyedik órában vagyunk, fogy az idő, fogy a levegő. A drukkerek már ott vannak a lelátón, csapat is lesz, kezdődhet a játék.