Miről szól a művészet

Posted by
Szelőczey Dóra
>Tíz évvel ezelőtt úgy döntöttem, hogy végleg leteszem a tánccipőt, mint hivatásos táncos. A még repertoáron lévő előadásokat tovább vittem, amíg le nem vették azokat. De volt közöttük egy, ami különösen közel állt a szívemhez. Tizenhat éve a Müpában mutattuk be, és évről-évre júniusban elővettük. Egészen addig, míg két évvel ezelőtt a covid meg nem hiúsította.
Idén újra színpadra állították a Ringet, és nagyon nehéz szívvel, de végül úgy döntöttem, hogy már nem vállalom. Elengedem és átadom a stafétabotot a fiataloknak.
És jött egy levél… ennyi év után, egy ismeretlen embertől. Bevallom őszintén, megkönnyeztem.
Kedves művésznő!
Mint barátaimmal a kezdetektől fogva a MÜPA Ring előadásainak látogatója, kérem, engedje meg, hogy ezúton jelezzem szomorúságunkat, hogy Grane szerepében ez évben már nem lépett fel.
Azt a nemes, végtelenül elegáns mozgást, amit éveken át csodáltunk, és ami tökéletesen illett a rendezéshez, a dramaturgiához, a szerephez, és nem utolsósorban Wagnerhez, nagyon hiányoljuk.
Köszönjük az élményt és nagyon boldog életet kívánunk Önnek!
… Péter

Kívánom az új csapatnak, hogy ugyanolyan örömmel és szeretettel táncolják, még sok évig, ahogy mi is tettük, is szerezzenek sok embernek maradandó élményt. Hiszen erről szól a művészet!

Címkép: A Ring/2015