Boris Johnson és a tartós tej

Posted by
Brandl Gábor
>Az emberek majdnem 60 %-a szeretné, ha Johnson lemondana. A konzervatívok jelenleg nagyon rosszul állnak. 7 %-kal vezet a 2019-ben agyonvert munkáspárt.
– Látszólag Johnson járványbulija miatt indítottak bizalmatlansági szavazást, szerintem azonban egészen más okok húzódnak meg a háttérben. Akár megbukik, akár nem, a konzervatívokra nehéz idők járnak. Könnyen lehet, hogy a következő választásokon megbuknak, és felmerülhet egy új brexit népszavazás előkészülete, mert az írek és a skótok nem nyughatnak.
– A zúgolódás igazából azért van, mert a reáljövedelmek érezhetően csökkentek, és a kilátások sem biztatóak. Mivel ott sajtószabadság van, az emberek jobban átlátják a perspektívákat.
– Igaz, nem mindenről tehet se Bo Jo, sem a brexit, de összejött minden. Ez a pandémia, a háború és a brexit együttes hatása. Hiányzik az olcsó keleti munkaerő, mely növelte a GDP-t, drága az olaj, és nagy az infláció.
– A britek összességében a stagfláció nevű közgazdasági betegség felé tartanak: nagy infláció, nincs növekedés. Az a százezer ukrán menekült, akiket befogadtak, nem oszt, nem szoroz a hatalmas munkaerőpiacon.

– Minden esetre Bo Jo-nak nem ajánlanám, hogy tartós tejet tegyen a Downing Street 10 spájzába.

Címkép: A Hülye Járások Minisztériuma