Egy ember a villamoson

Posted by
Bartus Ferenc
>Ez itt a Mátrix-filmek sztárja, Keanu Reeves. Apja 3 éves korában elhagyta, és 3 különböző mostohaapánál nőtt fel. Diszlexiás. Egy súlyos baleset miatt szertefoszlott az álma, hogy jégkorongozó legyen. Lánya meghalt születésekor. Felesége autóbalesetben halt meg. Legjobb barátja, River Phoenix túladagolásban halt meg. A nővére leukémiával küzdött.
Se testőrök, se luxusházak. Keanu egy hétköznapi lakásban él, és szeret a városban csavarogni, és gyakran látják metróval utazni New Yorkban.
Amikor a Ház a tónál című filmet forgatta, kihallgatta két jelmezes asszisztens beszélgetését, az egyik sírt, mert elveszíti a házát, ha nem fizet 20 000 dollárt – Keanu még aznap befizette a bankszámlájára a szükséges összeget. Pályafutása során nagy összegeket adományozott kórházaknak, többek között a Mátrixból származó bevételéből 75 millió dollárt jótékonysági szervezeteknek.
2010-ben, a születésnapján Keanu besétált egy pékségbe és vett egy péksüteményt egyetlen gyertyával, megette a pékség előtt, és kávéval kínálta azokat az embereket, akik megálltak vele beszélgetni.
1997-ben néhány paparazzi egy reggel Los Angelesben egy hajléktalan férfi társaságában sétálgatva találta meg, akivel néhány órán keresztül beszélgetett és megosztotta vele az életét.
Az életben néha azok, akik belülről a legjobban összetörtek, azok a legkészségesebbek arra, hogy másokon segítsenek.
Ez az ember mindent megvehetne, ehelyett minden nap felkel, és kiválaszt egy olyan dolgot, amit nem lehet megvenni.
Mert EMBER.