Elhatárolódik a pécsi rendőrség a bankrablással gyanúsított rendőrtől

Posted by

Babos Attila
>Fegyelmi és méltatlansági eljárást indít a pénzintézeti rablásokkal és más bűncselekményekkel gyanúsított rendőr ellen a pécsi rendőrkapitány, olvasható a Police.hu-n csütörtökön délután megjelent
közleményben. A Szabad Pécs írta meg, hogy egy pécsi rendőrt gyanúsítottak meg és vettek őrizetbe az azóta már bezárt, Komlói úti, a Budai-vámnál lévő pécsi Takarékbank-fiók kirablásának alapos gyanúja miatt. A bankot két éve, 2020 tavaszán, előtte pedig fél évvel, 2019 novemberében fosztották ki.Mindkétszer az alkalmazottakat fegyverrel fenyegetve rabolt, és kényszerítette őket a kasszában lévő pénzt átadására (a második alkalommal majdnem hatmilliót, de az első alkalommal is több millió forintot vitt el az elkövető). A tettes egyik esetben sem lett meg – mindezidáig. Igaz, azt még korábban sem zárták ki, hogy a két rablást esetleg két különböző személy követte el, de már a kezdetektől számoltak azzal, s úgy tudjuk, később már ez volt a fő irány, hogy ugyanazon személy volt az elkövető. Mindkétszer meglépett a tettes a rendőrök elől, s mindkétszer magányos elkövetőt feltételeztek a nyomozók.
Mint megírtuk ma, korábban, a Központi Nyomozó Főügyészség közölte az MTI-vel, hogy az egyik bűncselekmény, az időben későbbi pécsi bankrablás tényét beismerte a rendőr. Akiről úgy tudjuk, hogy a Pécsi Rendőrkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályának a munkatársa volt, korábban pedig körzeti megbízottként is dolgozott Szigetváron. A másik bankrablást viszont tagadja az őrizetbe vett gyanúsított. A rendőrség szerint mindenesetre alapos a gyanúja annak, hogy az első alkalommal is ő járt a bankban és vitte el a pénzt.
A legfrissebb hivatalos hír az ügyben most az, amit említettünk is fentebb, hogy fegyelmi és méltatlansági eljárást indít a pénzintézeti rablásokkal és más bűncselekményekkel gyanúsított rendőr ellen a pécsi rendőrkapitány. A közleményben azt írják, hogy a gyanú szerint a rendőr kétszer rabolta ki ugyanazt a pénzintézetet.

„A rendőrség teljes mértékben elhatárolódik a férfi cselekményétől, és elítéli azt”.

Hozzátették: az ügy felderítésén dolgozó nyomozók mindvégig bűnözőként tekintettek az elkövetőre, majd amikor felmerült a gyanú, hogy az elkövető feltehetően a rendőrség hivatásos állományú tagja, értesítették a Nemzeti Védelmi Szolgálatot, és a beszerzett bizonyítékok alapján az ügyet – a további nyomozati és vizsgálati cselekmények elvégzése céljából – megküldték a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészségnek, közölték. Végül a közleményben azt írták, hogy a férfi gyanúsítását követően a Pécsi Rendőrkapitányság vezetője a mai napon kezdeményezte a rendőr szolgálati beosztásából való felfüggesztését, valamint ellene fegyelemi és méltatlansági eljárást indított.

Szabad Pécs

Címkép:A kirabolt bank. Babos Attila/Szabad Pécs