Miniszterelnökként feladata elfogadni a a kihívást

Posted by

Szücs Gábor

>Amit most leírok, első sorban a Fideszeseknek írom. Én jobboldali és konzervatív vagyok, szilárdan hiszek a demokratikus értékekben, a polgári társadalomban és abban, hogy Magyarország évezredes helye ott van, ahová Szent István, Széchenyi és Horthy Miklós szánta – Nyugaton. Valóban jobboldali vagyok, ami azzal jár, hogy az egyén kiválóságában hiszek, ami akkor ér valamit, ha meg is mutatja azt.
Miniszterelnökként bárkinek, akárkinek az elsődleges feladata minden állampolgár egyenlő szolgálata és minden állampolgár kihívásának az elfogadása. Az nem vezetés, hogy valaki hatalmas udvartartást hoz létre és kijelenti, hogy ő innentől nem kíván az emberek közt élni. A keleti despoták szokása ez, azoké, akik a népüket rabszolgának tekintik, magukat pedig isteni kiválasztottaknak, akikre ránézni is tilos.
Gyáva, semmirevaló dolog az, hogy valaki szalonképtelennek, vitaképtelennek minősíti az őt kihívó vitapartnert, miközben az illetővel neki mérkőzése van egy kérdésben. Ezt nem magyarázza az, hogy az illető mit mondott vagy tett, úgy pláne nem, hogy közben a másik oldal semmit sem mond. Egy gyáva, semmirevaló embert megválasztani pedig a választóit minősítő tett. Tisztességes jobboldali konzervatív nem szavaz olyan vezetőre, aki nem válaszol, ha kérdezik és nem áll ki, ha kihívják. Én elfogadom, ha a szavazáson végül Orbán Viktor nyer, de akkor úgy nyerjen, hogy a tervei és elképzelései jobbak, mint az ellenzéké. Ha pedig nem azok, akkor nincs joga becsapni a választókat és elvárható, hogy ez kiderüljön még a választások előtt.
Mielőtt a központ utasítása alapján nevetős emote-ot raksz erre a posztra, gondolkozz el rajta, hogy az elkövetkező 4 évet és a mindenképpen elkövetkező hitelválságot (Matolcsy megmondta: nincs tovább olcsó lakáshitel), nyugdíjválságot (mert 3 nyugdíjbamenőre jut majd 2 felnövekvő), a lakhatási válságot, az energiaválságot, az oktatás, az egészségügy, a rendvédelem válságát szeretnéd-e egy olyan ember vezetése alatt átélni, sőt megoldani, aki ahhoz is gyáva, hogy valakivel kiálljon vitára.