Ki gondozza Göncz Árpád sírját?

Posted by

Aszalós Sándor
Ma kaptam az alábbi e-mailt:
„Tegnap, azaz vasárnap voltunk az Óbudai temetőben szüleim sírjánál. Mivel a sírhoz 50 méterre van Göncz Árpád, Bibó István sírja, mindig szoktunk vinni a sírra egy egy szál sárga rózsát. Hát majdnem sírva fakadtam Göncz Árpád sírját látva! Nincsenek gyerekeik, nincs senki aki felvállalná gondozását? A sír, mármint a föld megsüllyedve, egy szál virág nincs ültetve, tetves vadrózsa bokor a közepén, egy szál virág nincs a nem létező vázákban! Borzalom! Péter csinált fotót is, csak még nem tudom elküldeni. Szégyen! Látnád mellett Csoóri Sándor sírját! Az bezzeg gyönyörű! Az hogy Bibó István sírja örökzöldekkel megközelíthetetlen, még csak elmegy, de az is szégyen, hogy senki nem gondozza!
Metró megállót el tudunk róla nevezni, de a sírra senki nem figyel! Felesége ugyan 2020-ban halt meg, tehát kicsit várni kell a sír ülepedésére, de hogy egy szál virág ne legyen rajta?”
Kiss István Károly
Múlt szombaton biztos, hogy vittek friss virágot a sírra.
Mi Kossuth tériek, halála óta minden hónap első szombatján ott vagyunk!
Minden szombaton, minden hónap első szombatján, azért ismétlem, hogy megmaradjon az agyakban!Még télen nagy hidegbe is ott vagyunk!
Somhegyi Tamás
Mi – Kossuth tériek a demokrata légió – minden hó első szombatján meglátogatjuk a sírt. Teszünk rá friss virágot, kidobjuk a hervadtakat.
Azt is tudjuk, hogy a család is kijár a sírt gondozni.Meg azt is tudjuk, hogy Zsuzsa asszony koporsója is oda került. Emiatt kellett levenni a sírról a köveket. A kövek vissza fognak kerülni, csak meg kell várni, amíg a föld magától betömörödik. Erre egy egész évet tartanak szükségesnek a szakemberek.

Göncz Kinga
Nagyon hàlàs vagyok azoknak, akik a csalàdtagokon kivül idöröl idöre viràgot visznek a sirra és emlékeznek Apàmra és Anyàmra. Én magam Bècsben élek, de valahányszor otthon vagyok és kint jàrok a temetöben, szinte mindig talàlkozom valakivel a sirnàl. Ahhoz, hogy a sirkö – most màr Apàm és Anyàm nevével- visszakerülhessen a helyère, még néhàny hònapra van szükség. Külön köszönöm azoknak a megszòlalàsàt ebben a posztban, akik nem itélkeznek làtatlanban
Sipőcz László
Nem állami kötelesség lenne egy köztársasági elnök sírjának gondozása?