Izgalmas idők jönnek

Posted by

Horn Gábor
>No akkor itt vannak a jelöltek, láttuk a bejelentkezéseket, működik az előválasztás. Végre nem hagyja az ellenzék, hogy csak Orbán tematizáljon, róluk is szól a történet, látjuk őket, lehet, van viszonyunk hozzájuk. Tudunk majd dönteni, arról, hogy mi kinek hiszünk, kiben látjuk a megoldást, egy másik Magyarország felépítésének reményét. Háború és gyűlölet helyett egy valódi téttel bíró verseny ( nem egy, hanem vagy 100 a helyi előválasztásokkal együtt ), ahol kiderül, hogy működhet ez másként is, van értelme, jelentősége a választásoknak.
Leckét adhat az ellenzék a felcsúti magányában mindenről döntő Orbánnak. Sokan és sokat beszéltünk erről, hogy kell az előválasztás, kell valami megoldás a sokféle, sokszínű nemzeti összefogás számára a Fidesz legyőzésehez. Ennek egyik technikai előfeltétele az előválasztás, a választók bevonása a tényleges politikai döntésekbe.
Nem félek attól, hogy ez tönkre tehető, nem gondolom, hogy igaza lenne az egyébként nagyra tartott Merő Lászlónak abban, hogy ezzel a Fidesz, így Orbán kezébe adnánk kihívójának kiválasztási jogát.
Ha sokan elmegyünk majd ősszel, ha értjük és érezzük saját felelősségünket jövőnk alakulásában, akkor működik a dolog. Érdekes, izgalmas idők jönnek, ahol talán háború és gyűlölet helyett végre másról is szól a politika.