Ha úgy vesszük…

Posted by

Ágoston Hugó
>Érdekes esélylatolgatás alakult ki Orbán és lehetséges kihívója között bizonyos tulajdonságaik szerint. Az összehasonlításnak egyelőre két szempontja dominál (addig is, amíg föl nem merül, hogy ki tud jobban kolbászt tömni, vagy melyikük ügyesebb gombfociban): a testmagasság és az angoltudás.
Szóval: Karácsony magasabb (és vékonyabb), Orbán jobban tud angolul (ami állítólag nem kunszt, mert ő is elég vékonyan). Látszólag egál, a szétlövést annak megállapítása dönthetné el: tud-e Orbán annyival jobban angolul Karácsonynál, amennyivel Karácsony magasabb Orbánnál?
A kérdés nem csak komplex (minden tényezőt figyelembe véve olyan bonyolult differenciálegyenletekkel kellene dolgozni, amelyek megoldását legfeljebb a jövő kvantumszámítógépeitől remélhetnénk), de felesleges is, tekintve, hogy Karácsony néhány hónapos intenzív angolozással elvben ki is egyenlíthetne, míg testmagasságban Orbán gyakorlatilag nem sokat hozhatna be a hátrányán, még ha Karácsony hozzáköpcösödne is.
No de ott van Dobrev Klára! Angolban mindkettőjüket zsebre vágja, és testmagasság dolgában is egyiküket… Egyelőre tehát ő a legesélyesebb!
De miért ne vennénk figyelembe az életkort is? Korban Orbán mindkettőjüket behozhatatlanul veri! A tapasztalat döntő előny lehet, lásd Medgyessy Péter győzelmét 2002-ben… Orbán legnagyobb esélye a végső nagy tévébeszélgetés ellenzéki kihívójával, akár a magassal, akár az angollal!