A lovát is kinevezhetné szenátornak

Posted by

Vásárhelyi Mária
>Tényleg úgy bánnak ebben az országban az emberekkel, mint a cirkuszi állatidomárok a rájuk bízott majmokkal. Ha jól végrehajtják a feladatot, kapnak egy kockacukrot. Hogy elérjük a miniszterelnök által megparancsolt 4 millió beoltottat, ma – egyetlen napra! – lehet Pfizer oltásra jelentkezni.
A regisztrációs rendszer persze már reggel összeomlik, az emberek kétségbeesetten ülnek a gépeik előtt, hogy hozzájussanak a legbiztonságosabbnak tartott vakcinához, de hiába nyomkodják a billentyűket, nem férnek az oldalhoz. S hogy fokozza a harci lázat, a miniszterelnök reggel még azt is elmondja a rádióban, hogy akinek ma nem sikerül Pfizerrel beoltatnia magát, az ezután hosszú ideig ne is álmodjon erről.
S történik mindez azért, hogy holnap tódulhasson a közönség a Fradi meccsre, no meg mert a főnök így parancsolta. A szakértői meg arról beszélnek, hogy a negyedik hullám elkerülhetetlen. Tényleg? Vajon Izraelben és Nagy-Brittaniában is lesz negyedik hullám? Kétlem.
Mert ott nem nyitottak akkor, amikor még csak a lakosság kevesebb, mint egynegyede volt biztosan védett és naponta 180-190 ember halt meg. Néhány hete még Csehországban többen haltak meg, mint Magyarországon, de ott akkor olyan szigorú intézkedéseket léptettek életbe, hogy most már harmadannyian halnak meg naponta, mint nálunk.
A harmadik hullám is azért volt ilyen kemény nálunk, mert a foci miatt Európában mi zártunk a legkésőbb. Most pedig, miközben még mindig nálunk halnak meg a legtöbben lakosságarányosan covidban, mi nyitunk elsőként.
Nekem senki ne mondja, hogy ez kevésbé ijesztő, mintha a lovát nevezné ki szenátornak. Viszont sokkal veszélyesebb! Vannak olyan természeti katasztrófák, amelyek ellen nem lehet védekezni, de ez a vírus most már hál’Isten nem ilyen. Lehet ellene védekezni és azokban az országokban sikerül is, ahol a védekezést nem rendelik alá egy diktátor akaratának és szeszélyeinek.