Drágán vette Orbán a kínai vakcinát

Posted by
Hadházy Ákos
>A zűrös hátterű magyar cégtől KÉTSZER ANNYIÉRT VETTE ORBÁN A KÍNAI VAKCINÁT, MINT AMENNYIÉRT KÍNÁTÓL MEGSZEREZHETTE VOLNA. Néhány napja például Szenegál 200 ezer adagot kapott Kínától 3,8 millió dollárért, azaz adagonként 19 dollárért. Orbán 30 Eurót fizetett adagonként a zűrös cégnek.
19 dollár = 19×304 = 5770 Ft. 30 Euró = 30×366= 10950 Ft. Majdnem dupla ár. Istenkém, amíg az állami Airbus ideért vele, megdrágult!
Szinte biztos voltam benne, hogy a csomagolócég megduplázza majd az árat, mert mindig ezt csinálják, de nem gondoltam, hogy ez ilyen gyorsan kiderül majd. És titkon reméltem, hogy legalább most az egyszer, ennél a járványnál lesz bennük egy minimális gátlás. Hát nem volt!

A közvetítőcég igénybevételére SEMMI szükség nem volt, hiszen maga Szijjártó dicsekedik vele, hogy ő bulizza ki a szállítmányokat. Az orosz vakcinát is közvetlenül az oroszoktól vette az állam (mondjuk ott sem a gyártótól, lehet, hogy ott Putyinnak adózik a közbevetett cég), tehát a kínait is vehettük volna közvetlenül. A Danubia Pharma amúgy egy zűrös cég, már én is találkoztam a nevével egy korrupcióinfón. https://blog.atlatszo.hu/…/260-millios-nhb-hitel-es-16…/

Egyelőre nem tudni, ki a friss tulajdonosa, de az biztos, hogy papíron ugyanaz a Tuza Máté nevű emberke vezeti, aki a Budapest Bank ügynökeinek („pénzügyi tanácsadóinak”, üzletkötőinek) listáján is szerepel…
Szóval lehet, hogy Orbán ezért ment ki maga a reptérre, jó érzés lehet látni, ahogyan jön a pénz. Ezen az üzleten ugyanis valaki 20 milliárdot kaszálhat!
A legfontosabb azonban: az sem lenne baj (na jó, az lenne), ha ötszörös áron jönne a vakcina, ha elküldenék mellé a megbízható, 3. fázisú klinikai vizsgálatok eredményét. Ez azonban tudtommal még mindig nem volt rajta az állami gépen 😞 A kínai oltás így egy kísérlet. A kísérletnek persze lehet jó vége is. Nem gondolom, hogy kockázatos lenne beadatni ezt az oltást, az viszont sajnos tény, hogy a hatékonyságáról egyelőre nincsen megbízható adatok.
A szenegáli beszerzésről itt lehet olvasni:
A cég hátteréről Tompos Márton momentumos politikus is sok mindent kiderített már https://www.facebook.com/1239893846155692/posts/2335528753258857/?d=n