Üzleti ajánlatom Varga Judit miniszter asszonyság részére

Posted by
Föld S. Péter
>
Miután folyó hó 13-án kora reggel a sajtóban megjelent, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter, és férje, Magyar Péter, a Diákhitelközpont vezérigazgatója elválnak, a miniszter asszonyság a következő szöveget tette közzé a Facebookon.
„A január végén a családunk ellen indított összehangolt sajtótámadás után, semmilyen, a magánéletünket érintő kérdésre nem kívánunk reagálni. Kérjük a sajtó munkatársait, hogy a privátszféránkat ne tegyék a politikai játszmák részévé és kiskorú gyermekeink védelmében tartózkodjanak a magánéletünkkel kapcsolatos híresztelésektől. Tisztelettel: Varga Judit és Magyar Péter”
Tisztelt miniszter asszonyság!
Sorait, amelyekkel messzemenőkig egyetértek, üzleti ajánlatnak tekintem. Az abban leírtakat, a következő, remélhetőleg az Ön számára is vállalható kiegészítésekkel elfogadom.
A család, különösen a kiskorú gyerekek, az ember magánszférájának a része. Hogy ki hogyan él, abba senkinek nincs joga beleszólni. Sem embernek, sem istennek, vagyis az utóbbira gyakorta hivatkozó egyházaknak.
Példát persze lehet, és kell is mutatni, Jó példát lehetőleg. Megmutatni másoknak, hogy lehet tisztességesen élni, ami a többi között azt jelenti, hogy nem hazudunk, nem lopunk, mások, különösen az üldözöttek, elesettek ellen nem uszítunk és nem keltünk gyűlöletet.
Tapasztalataim azt mutatják, hogy az Önök pártcsaládjához tartozók közül sokan vizet prédikálnak, miközben bort isznak. Önök előszeretettel hadoválnak a család szentségéről, miközben válnak és félrelépnek, adriai jachton örömlányokkal tivornyáznak, földeket vásárolnak (majd ezt utóbb letagadják), a felelősség elől pedig, ereszcsatornán menekültek.
Ön, mint tanult ember, bizonyára tudja, hogy a vállalhatatlan szavakból lesznek a szörnyű tettek. A magam részéről elfogadom üzletinek tekintett ajánlatát, azzal, hogy megállapodunk a következőkben: mi nem vájkálunk az Ön és családja magánéletében, cserébe Ön, valamint az Önt is foglalkoztató kormány a jövőben tartózkodik attól, hogy akár a jogállamiság ügyében, akár morális kérdésekben kioktasson bennünket, állampolgárokat. Vállalják továbbá, hogy kivezetik az alaptörvényből az oda nem illő mondatokat és gondolatokat, azaz, visszaállítják az alkotmányt és a Magyar Köztársaságot.
Üzleti ajánlatom a 2022-es választásokig érvényes.
Föld S. Péter blog