Jó hírnév

Posted by

SP
>A DK első fokon pert nyert az MTI ellen, mert a nemzeti hírügynökség megtagadta az ellenzéki párt több közleménynek kiadását. Szám szerint négy közleményükről a bíróság kimondta, hogy a médiaszolgáltató a közlésük megtagadásával szerződést szegett,   ezért arra kötelezte a Duna Médiaszolgáltatót (ennek része az MTI), hogy a szóban forgó közleményeket adja ki az Országos Sajtószolgálaton (OS)* keresztül.

Melyik párt ne akart volna megosztani egy ilyen, róla szóló hírt? A DK külön közleményt írt az első fokú ítéletről, ámde a médiaszolgáltató ezt sem volt hajlandó kiadni. Mégpedig azért nem, mert – idézi a DK az MTI érvelését – a közlemény „nem sértheti a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit.”

A DK ezek után újabb pert akaszt az MTI nyakába. Lehet, hogy az MTI/OS-nél nem vették észre, hogy talán saját eljárásuk sértheti „a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit.”

* ORSZÁGOS SAJTÓSZOLGÁLAT (OS) Aki még nem találkozott vele, itt találja: http://os.mti.hu/kozlemenyek Ez az MTI felületének elkülönített, bárki számára ingyenesen hozzáférhető része. Az ott olvasható információ szerint „Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.” Magyarán, amolyan nyílt tér. (Kivéve, ha…)