Tíz mondat megint a Színház- és Filmművészeti Egyetemről

Posted by

Az SZFE-t lerohanták. (Fleck Zoltán jogszociológus, Magyar Narancs, 2020. október 1.)

Az egyetem lezárása a liberalizmus fogalmát hamisan értelmező társasság rosszul végigvitt tiltakozása egy régóta recsegő-ropogó intézmény megmentésére. (Balázs Péter szolnoki színigazgató, Demokrata, 2020. október 4.)

Nehéz összefésülni a nemzeti és a liberális színházat, ezért is lángoltak fel az indulatok a Színművészeti Egyetem körül. (Sziki Károly egri színész, Heol.hu, 2020. október 7.)

Orbán valójában nem a színművészetit akarta elfoglalni. Neki az a fontos, hogy az legyen, amit ő akar. (Föld S. Péter újságíró, 168 Óra, 2020. október 7.)

Jóformán már csak a Színház- és Filmművészeti Egyetem az egyetlen diktatúramentes középület. (Bruck András író, Facebook.com, 2020. október 10.)

Tan(ács)köztársaság. (Apáti Bence publicista, Magyar Nemzet, 2020. október 10.)

Ha a szenátus jogkörét a kinevezett kuratórium megvonja, azzal egyszerűen megszünteti a Színház- és Filmművészeti Egyetemet. (Visky András kolozsvári író, 24.hu, 2020. október 16.)

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Európa egyik legjobb művészképzője. (Bán János színész, Klubrádió, 2020. október 18.)

Talán az egyetlen felsőfokú intézmény napjainkban, amely létező és működő kisközösségek hálózata. (Vásárhelyi Mária szociológus, Facebook.com, 2020. október 18.)

Srácok harcolnak egy épületben a győzelemért. (Szikszai Rémusz rendező, ATV, 2020. október 19.)

Szerkesztette: Zöldi László