Tíz Orbán-mondat a liberálisokról

Posted by

Mi liberálisok vagyunk. (Népszabadság, 1990. május 5.)

Ebben a térségben a liberális politikának szükség szerint nemzeti elkötelezettségűnek kell lennie. (Népszava, 1993. április 19.)

A liberális szó helyett inkább a szabadelvűt használom, hiszen vidéken semmit sem értenek abból, ha azt mondom, hogy liberális. (Kritika, 1994/március)

A liberálisok szabadságot, a szocialisták modernizációt, a polgári erők pedig közösséget építenek. (Magyar Nemzet, 2006. szeptember 9.)

Az új állam, amit Magyarországon építünk, illiberális állam, nem liberális állam. Nem tagadja a liberalizmus alapvető értékeit, mint a szabadság, de nem teszi ezt az ideológiát az államszerveződés központi elemévé, hanem egy attól eltérő, sajátos nemzeti megközelítést alkalmaz. (YouTube.com, 2014. július 26.)

1990-ben mindenki liberális volt, mert szabadságot akart. (Duna World, 2014. augusztus 19.)

Mára a liberális demokraták a szabadság ellenségei lettek. Mivel én a szabadság pártján állok, ezért illiberálisnak kell lennem. (Miniszterelnök.hu, 2019. május 1.)

A liberális hálózat civil szervezetekből, think tankokból, a médiából, baloldali értelmiségiekből, egyetemekből és politikusokból áll. (Miniszterelnök.hu, 2019. május 6.)

A liberálisok azon a köldökzsinóron lógnak, amelybe Soros György pumpálja az életnedveket. (Magyar Rádió, 2020. május 1.)

A Soros-féle nemzetközi hálózat ennek a liberális imperializmusnak a nyugat-európai főparancsnoksága. (Miniszterelnök.hu, 2020. június 19.)

Szerkesztette: Zöldi László