A statisztika nyelvén

Posted by

Béndek Péter
>- 3,9 százalékosra nőtt a magyar infláció júliusban, ez a legmagasabb mutató az egész Európai Unióban, ahol ugyanez 0,9 százalék.
– A forint folyamatosan romlik 2010 óta, ami az import termékek árnövekedésén keresztül az infláció legfontosabb gerjesztője.
– A gyenge, exportvezérelt gazdaság és a buta, korrupt költekezés okán elszállt az államháztartási hiány, már az éves hiánycél 589 százalékánál tartunk.
– Közben a magyar állam költött Európában a legkevesebbet munkahelymegtartásra és szociális támogatásra a Covid kapcsán, viszont számolatlanul öntötte a pénzt az Orbán-család és környezetének vállalkozásaiba.
– A magyar gazdaság zuhant a legnagyobb mértékben az egészségügyi válság következtében.
– Az EU-ban nálunk halnak meg arányosan a legtöbben életmódváltozással és korai felismeréssel elkerülhető rák-, keringési és egyéb krónikus betegségekben.
– A felsőoktatási felvételi ponthatárok zuhanása megmutatta, hogy nem csak egyre kevesebben, de egyre gyengébb átlaggal egyre gyengébb tanulók érkeznek a rendszerbe, mert — vélhetően — a jobbak külföldre mennek vagy nem tudják megfizetni a tanulás költségeit (pl. vidékről a fővárosban). Viszont tízezrek kaptak diplomát úgy, hogy képtelenek voltak az (alacsony) nyelvtudási követelményeknek megfelelni, ami kizárja, hogy versenyképes tudásra tegyenek szert a szakmájukban (akárcsak a magyar őstörténetben is). A gyenge értelmiség tovább gyengülő országot vetít előre.

Mindezért cserében a magyarok bezsebelhetik a nacionalista sódert, a folyamatos hazudozást és az elképesztő, idehaza példátlan, orosz és afrikai mértékű tolvajlást.

A magyarok ( = itt: a biztos szavazók) fele ennek ellenére Orbánt támogatja. Ép ésszel felfoghatatlan, öngyilkos makacsság. A romlás garantált, kiút nincs, illetve a válságunknak csak abban a mélységében lesz vége, amikor — nem tudok jobb kifejezést — a leghülyébbek (az etnicista-autoriter manipuláció áldozatai) kritikus tömegének is elég rossz lesz már és megkockáztatják, hogy lejöjjenek az önsorsrontás drogáról; ÉS addigra a mai ellenzéket kulcsrészeiben felváltja valamilyen teljesen más — kvázi nem magyaroschan amorális-inkompetens — gyülekezet.

Mikor lesz elég rossz? Nem lehet tudni, tekintve a tömeg- magyar fantáziátlanságát, gyávaságát és szervilizmusát. Mikor lesz más az ellenzéki kínálat? Nem lehet tudni, tekintve a magyar politikai osztály hagyományos önzőségét, hazafiatlánságát és ostobaságát.

Címkép: Euroforint árfolyam 2019-ig