Télelő hava

Posted by

Szele Tamás

Elkezdődött, mármint a tél, ahogyan gyakorta – ez mondhatni évről évre ismétlődik.Nálunk szokás szerint magyarosan kezdődik, emberhalállal, imareggelivel, migrációs nyomással és borzokkal.
Ahogy kell. Megadjuk a módját. Akkor nézzünk körül, mivel üdvözöljük mi a telet, hogy látunk neki?
Az idei télnek már meg is van az első kihűlt halottja, ráadásul a környezete szerint „viccből” halt meg. Még múlt csütörtökről péntekre virradó éjjel hunyt el – ilyen a féktelen, betyáros humor. Történt ugyanis Nagylókon, hogy a falu egyik polgára, egy közmunkás, a negyvenhárom éves G. Zsolt elaludt a kocsmában. Jobb becsületsüllyesztőkben gyakori látvány az „álmodó Buddha”, a mattrészeg törzsvendég, aki egy félreeső asztalon vagy székben alussza ki aznapi biokémiai kísérletének következményeit, a személyzet nem sokat foglalkozik vele ha nem piszkít maga alá, ugyanis hazavinni fárasztóbb, hazaküldeni lehet, csak nem tud menni az ilyen ember, mentőt épp hívhatnak hozzá, viszont az rengeteg papírmunkával jár és manapság felér egy gyilkossági kísérlettel, szóval a pult mögöttiek leginkább hagyják, hadd aludjanak, akik nagyon berúgtak.
Nagylókon azonban egy háromtagú társaság észrevette az alvó embert, és úgy gondolták, kiváló tréfa célpontja lehet. Hátára először egy felfordított széket raktak, mivel ezt jó „tréfának” gondolták, egy szigetelőszalaggal szorosan körbetekerték a magatehetetlen embert, majd magára hagyták a hidegben. A sértett az éjszaka során próbálta magát kiszabadítani, azonban az összekötözött székkel együtt felborult és a hideg kövön kihűlt.
A hajnali busz sofőrje fedezte fel, ő értesítette a mentőket és a rendőröket, de már késő volt – nehéz halála lehetett G. Zsolt négy gyermekes közmunkásnak a hideg éjszakában. A személyzet tehetett volna érte, de nem tett: illetve a pultos hölgy lefotózta megkötözött állapotában és megosztotta a fényképeket a fél faluval, így most alig akad ember Nagylókon, aki azt mondhatná: nem tudott az esetről.
Egyébként semmi rendkívüli nem történt, a kocsma továbbra is üzemel, mérik az italt és a széket is megtartották. Vicc volt, kérem, nem értik a tréfát?
Jogi szempontból érdekes lenne az eljárás, ugyanis alig akad valaki még a környéken is, aki ne mulasztotta volna el a segítségnyújtást: a szintén részeg elkövetők „megfeledkeztek” a kiszolgáltatott emberről, a kocsmáros és a pultos szintén, de mivel a képek körbejártak a faluban, mindenki segíthetett volna, aki megkapta őket. Bár – le merem fogadni, hogy baleset lesz ebből a vizsgálat végén.
Hiszen úgyis csak tréfa volt.
Négy árva siratja, olyan jól sikerült.
De vannak vidámabb hírek is ezen a télelőn: a CÖF például megtalálta a megoldást az Európai Unió válságára. Ha ez nem segít, hát semmi. Amint a HVG írja:  Kéthavonta imareggelikkel fogják inspirálni Európa népeit a keresztény értékek védelmére – mondta Csizmadia László. Barsi Balázs ferences szerzetes szerint az ima által kapcsolatba lépünk Istennel, az étkezés által pedig részévé válunk az univerzumnak.
Imareggeliket rendez kéthavonta a Civil Összefogás Fórom (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA), hogy így inspirálja Európa népeit a keresztény értékek védelmére – jelentette be a CÖF alapítója hétfőn Budapesten.
Csizmadia László közölte: ez annál is inkább szükséges, mert a hit gyengült és az „identitásunkat, civilizációnkat meghatározó vallásunkat” számos támadás érte az elmúlt időszakban. A CÖKA kuratóriumának elnöke szerint a világon 300 millió keresztény szenved el üldöztetés a szülőföldjén. Eközben „technokrata és lelketlen szervezetek közvetítik a vágyak és az önmegvalósítás diktatúráját”. Ezzel szembe kell szállni a szentlélek segítségével – mondta Csizmadia László az első imareggeli előtt.”
Aztán fogta magát és beimafrüstükölt. Tehát, akinek esetleg nem telik reggelire, az ne is imádkozzék. Mondjuk nagy válságban nem lehet az Unió, ha elég kéthavonta reggelizni érte, szerintem nem is az Unióért szól a fohász, hiszen ezerszer üzent hadat már Brüsszelnek a CÖF, szóval a csoda tudja, mire jó ez az étkezés, mint olyan. Nem mellesleg, magát az imareggelit nem ők találták fel, hanem az Egyesült Államok Kongresszusa, közelebbről Douglas Evans Coe és Dwight D. Eisenhower. Az ő idejükben ugyanis már nem álltak szóba egymással a republikánusok és a demokraták, és csak így lehetett őket egy asztalhoz ültetni, mert imádság közben mégsem átkozták meg egymást… Mondjuk a CÖF részéről nem látok semmiféle szándékot velük ellentétes nézeteket valók meghívására, így maradjunk annyiban, hogy ez egy fél imareggeli, aminek hatalmas lehet az ereje, csak éppen bárki képes rá, szükség esetén akár egyedül is.
De lehet, hogy spirituálisan erősíti Németh Szilárdot, aki kivont karddal őrzi déli határainkat legalább százezer borztól. Épp tegnap jelentette be, hogy összehívja a parlament Bevándorlás-ellenes Munkacsoportját, éspedig azért, mert a 444 alapján:

„[a]zt a helyzetet, amely Magyarország déli határánál, amely egyben, szeretném hangsúlyozni, hogy schengeni határ is, azt a helyzetet, ami ott kialakult, aminek tanúi lehetünk most már folyamatosan, hetek óta, de az elmúlt két hétben egyre több újdonságot is megtudunk arról, hogy hogyan ostromolják a migránsok a magyar határt és hogyan próbálják meg leküzdeni azokat a védelmi berendezéseket, technikai berendezéseket, hogy próbálják meg kijátszani a határőrizeti feladatokban részt vevő rendőröket és katonákat, egyre több olyan eset… információink vannak, hogy a mindannyiuk előtt is látunk, most már nem csak a kerítésen átmászva, nem csak a földön, már a föld alatt is megérkeznek az országba, két ilyen föld alatti alagutat is felfedeztek a határőreink.”

Állítólag alagút

Kissé bonyolult mondat, szóval mielőtt belekezdett a Pacalok Ura, legalább érintőlegesen át kellett volna gondolnia, mit is akar közölni, mert ez így inkább keresztrejtvény. Valami olyan gondja lehet, hogy mivel a múlt héten felfedeztek két rejtelmes, hetvencentis járatot a déli határon, amibe ugyan menekült nehezen férne be, de borz annál inkább, ugyanis nagyon hasonlítanak a borzvárakra, annyira, hogy azok is, most készenlétbe kell helyezni az összes magyar fegyveres erőt, mert jaj, mi lesz.

Borzvár

Különben ez a borz-ügy kezdi magát kinőni az új Nélküled-üggyé, a Magyar Nemzettől az Origóig mindenhol azzal érvelnek, hogy „ott a délszláv háború idején is voltak alagutak, és korábban, a csempészek is ástak ilyeneket”, csak hát egyfelől kötve hiszem, hogy a csetnikek hetvencentis járatokon közlekedtek, másfelől akár borz ásta, akár ember, ilyenen csővezetéket hasznos áthúzni, aztán indulhat a Cézár konyak. De nem zárhatjuk ki, hogy a borzok összejátszottak előbb a csempészekkel, aztán a csetnikekkel, most meg a menekültekkel, bár a két utóbbiról meg azt nem értem, hogy minek, ugyanis egyik csoportot sem lehet cseppfolyósítani, hogy aztán gond nélkül átszivattyúzzák őket a határ alatt.
De azt leszögezhetjük, hogy a borzok voltak ott legelőször.
Ezek lehet, hogy szeparatista borzok, és önálló államot akarnak lekanyarítani Magyarországból, márpedig ez esetben fegyverbe mindenki, mielőtt sikerül nekik, az lenne csak a borz-alom!
Szóval, így kezdjük ezt a telet.
Közmunkásokat tréfálunk halálra, míg a CÖF meg Németh Szilárd imareggelivel kergeti a déli határon a borzokat.
És ez még csak az eleje.

Megjelent itt: zonaporkolt.com