A királynő majd beszél

Posted by

Odze György
A brit kormányzat újabb húzása: nyilván van mögötte stratégia. Egyrészt a londoni parlament éveken át képtelen volt döntésre jutni, ez a dolog egyik része, most pedig megsértődnek, hogy félreállítják őket. Szerintem – majd meglátjuk, igazam lesz-e -, az október 14-i, az új az ülésszakot megnyitó beszédében a királynő beszédében egy újabb népszavazás kiírását javasolja majd – nyilván más megfogalmazásban -, amelyikben az immáron felvilágosult nép a maradásra szavaz, és akkor kezdődnek a tárgyalások Brüsszellel, amivel megint éveket nyerhet mindenki.
Így Boris is moshatja a kezeit, „legyen az, amit a nép akar”, mondhatja majd. Azt is javasolhatja a királynő, hogy írjanak ki választásokat, ami megint a mostani céldátum törlésével jár majd.
A lényeg: valamiféle törvényes utat keresnek a visszavonulásra, és most, úgy fest, találtak valamit, ami May-nek nem jutott eszébe. És legyünk őszinték: ezt Boris megbeszélte már a G7-en a többiekkel, Trump-pal is, mindenkinek így a legjobb. Szerencsére De Gaulle már nem él, mert ő azért erre mondana egy keményet…