Profi csapat – a TISZA Párt EP-képviselő jelöltjei

Posted by

Magyar Péter közzé tette a Facebook oldalán pártjának, a Tisztelet és Szabadság Pártnak (TISZA) az EP képviselőjelöltjeit. A bemutatkozó videók alapján szavazni lehet a sorrendjükre a párt uniós listáján. Nem lehet szavazni a lista két helyére: az elsőn Magyar Péter lesz, a harmadikon az a Tarr Zoltán református lelkész, akit a budapesti tüntetésen való részvétele miatt kirúgtak az állami állásából.
A lista megtekinthető a Facebook „Peter Magyar” oldalán.
Itt a jelöltek rövid bemutatása:

Bogdán Csaba orvostechnikai mérnök és bölcsész diplomákkal is bír, jelenleg az emberi gerinc vizsgálatára irányuló doktori kutatásokat folytat. Olyan országot szeretne, ahol az emberek nem félnek, ahol “az élettől kapott jól és rosszat egyaránt megélve tudnak örülni a mindennapokban”, és ahol “ közösen építkeznek.” A  tudásalapú társadalomban, az erkölcsben és a szakmaiságban hisz, fő célja pedig a betegellátás javítása és a betegség-megelőzés.

Kulja András, sebész szakorvos jelölt és egészségedukációs tartalomgyártó. A TikTokon 360 ezer követője van. Szeretné, hogy Magyarországon lehessen beszélni a problémákról, és politikai oldaltól függetlenül közösen lehessen tenni a jobb egészségügyért, ami ugyan tagállami hatáskör, de az EU rengeteg pénzzel, 5 milliárd euróval segít. A támogatások jobb felhasználásában is segítene EP-képviselőként, továbbá a magyar emberek érdekeiket képviselné az EU-ban.

Bujdosó Andrea Anna Nagyszalontán született, ahol Arany János is. Temesváron programozó matematikusként diplomázott, majd Magyarország lett a választott hazája, és kötelességének érzi, hogy tegyen is érte. Ő vezette a Shell magyarországi leányvállalatát. Világéletében meghatározta a kisebbségi lét – származása, neme miatt is. Olyan Magyarországot szeretne, ahol jó élni, tanulni, dolgozni, ahol jó befektetni, és ahol minden ember érték.

Sopov Ildikó Éva pénzügyi-technológiai területen dolgozik jogászként. Az identitástudata motiválta a jelentkezésben, hiszen görög és német nemzetiségű szülők gyerekeként egésszé tudta formálni a saját életét, sokszínűen és sokrétűen. A magyarsághoz és a magyar közösséghez, annak kulturális gyökereihez, problémáihoz erősen kapcsolódik – úgy is, hogy 2008 óta külföldön – Ausztriában és Spanyolországban – él. Az a hite hajtja, hogy EP-képviselőként azon dolgozzon: integrálja azt, ami látszólag ellentétes, és erre képesnek is érzi magát.

Dávid Dóra Pécsett született, de 16 éves korában Angliába költöztek, ahol Londonban és Cambridge-ben szerezte jogi diplomáit. Dolgozott jogászként nemzetközi ügyvédi irodánál, az Európai Bizottság jogi szolgálatánál, nemzetközi gyermekvédelmi intézménynél, most pedig egy techcég jogtanácsosa. A négy nyelven beszélő jelölt úgy érzi, a magánszférában már több országban helyt állt cégek érdekeit képviselve, most viszont szívesen kamatoztatná tudását “a magyar emberek érdekében”, Magyarországot és a magyar embereket képviselve az Európai Unióban.

Gerzsenyi Gabriella Kárpátalján született, 10 évesen érkezett Magyarországra, ahol jogot végzett, majd Brüsszelben dolgozott 15 éven át az Európai Bizottságnál. Ezután családjával hazatelepült Magyarországra, most a Szentendrei szigeten élnek egy kis faluban, önfenntartó gazdálkodással foglalkoznak. Íróként is kipróbálta magát: eddig két kötete és több novellája jelent meg. Az EP-ben legszívesebben a környezetvédelemmel foglalkozna. Hat nyelven beszél, és valós esélyt lát a változásra.

Kollár Kinga jogász-közgazdász jelenleg is az Európai Bizottságnak dolgozik és Luxemburgban él. Eddigi, több mint két évtizedes szakmai tapasztalata felét Magyarországon, felét külföldön töltötte. Szerencsés, mert az emberekért, vállalkozásokért dolgozhatott. Szakterületéből fakadóan Kínában például azt vizsgálta, miért adják a kínai vállalatok olyan olcsón a saját termékeiket Európában. néha szégyelli, hogy magyar, mert “egy szűk politikai elit arra használja az EU-t, hogy elterelje az emberek figyelmét arról, ami fontos.” Szerinte ideje, hogy olyan vezetés legyen, amelyik az emberek érdekeit képviseli, és olyan ország legyen, ahol nem kell csalni, büszkének lehet lenni, és nem kell félni.

Lakos Eszter Győrben született, majd Budapesten diplomázott, de tanult Bolognában és Milánóban nemzetközi és uniós jogot, közgazdaságtant. A közelmúltig, 10 éven át kutatás és innováció területén dolgozott uniós szervezetekkel, Brüsszelben. Tavaly hazaköltöztek a férjével és a kislányával Budapestre.  Arra, hogy EP-képviselőjelöltnek jelentkezzen, az motiválta, hogy hazatérve azt látja: nagy a szakadék a társadalmon belül, de emellett egyre inkább leszakad Magyarország a saját régiójától is az EU-n belül. Érzi magában az erőt, képzettsége, nyelvtudása adott, a szakmai tapasztalata miatt pedig ismeri a brüsszeli “buborékot” is, így képviselőként könnyen és gyorsan “akcióba” tudna lendülni.

Molnár Dániel saját jellemzése szerint olyan európai, magyar fiatal, aki a maga tehetségének, kitartó munkájának és szerénységének – tette hozzá viccesen – köszönhetően nemzetközileg elismert szakemberré vált. Villamosmérnökként dolgozott a CERN-ben vagyis az európai részecskegyorsítóban, Cambridge-ben pedig fizikusnak tanult. Szavai szerint Magyarország immár 20 éve az EU tagja, és már két Marshall-segély mennyiségű támogatást kapott, mégis, a társadalmi-gazdasági különbségek csak nőnek. Személyes célja Magyarország K+F nagyhatalommá tétele. “Magyarország tavaszát éljük meg most, amikor az ország polgári, nemzeti öntudatra ébred” – mondta, és ehhez szívesen csatlakozna.

Weisz Viktor állítása szerint a hazája iránti felelősségérzet motiválta a jelentkezéshez. Cambridge-ben tanult ő is, méghozzá vállalkozástant. Dolgozott vállalkozási szaktanácsadóként Washingtonban, Bécsben és Londonban. Fontosnak tartja a magyar emberek képviseletét, az elmúlt időszakban hazai kkv-knak segített forráshoz jutni. Fiatalabb korában egyszer felszólalt az EP-ben, és aznap elhatározta, hogy egyszer ezzel szeretne foglalkozni. Ha a középosztály erős, az szerinte két dolgot is magával hoz: jó oktatást és jó egészségügyet, ezt szeretné Magyarországon is.  Most “eljött a pillanat arra, hogy a közönyből akció válhasson”.