Akkor kell majd számon kérni, ha győz

Posted by

Lengyel László

>Nem szoktam politikai kérdésekben megnyilvánulni. Nem azért, mert nincs véleményem, hanem mert úgy gondolom, hogy ebben a szférában a vélemény annyit ér, amennyit abból következménnyé (tehát tetté, cselekvéssé) tudunk tenni, vagyis a (velem esetleg egyetértő) mások lelkének simogatásán, a „nem vagy egyedül a gondolataiddal, értékeiddel” üzenetén túl a kimondott, de hatástalan véleménynek nincs funkciója.
Most kénytelen vagyok megszólalni, önmagam ellenére, de a magam tisztességére. Annyi ugyanis az értetlenségnek álcázott ellenszél, hogy az már állásfoglalásért kiált. Magyar Péter nem kutyám, nem macskám, van egy véleményem arról hogy akinek éppen az ilyen nők tetszenek, (vagy akiket az ilyen nők – eredménnyel – kinéznek maguknak), az férfiként mennyit ér. Lásd még Szentkirályi Szandi. A felmenőzést nem tartom ízlésesnek, a jogErőss Pált meg akkor, régen, egyszer tartottam csak szellemesnek (és szigorúan jogászi körökben akkor is), ma kifejezetten kontraproduktívnak, szellemtelennek, lejáratónak tartom, mint ahogy azt is, hogy ha Grúziáról, grúzokról van szó, valaki azonnal előhozza a tejbegrúzt. Annyit mondok, hogy szerintem Magyar Péter nem az a bolha, akitől félni kellene azért, hogy ha (nagyon kis eséllyel, de bárcsak) elefánt válna belőle, azt kellene gondolnunk, hogy bizony bolha korában kellett volna… Most az „ellenzéki”, (a megformált, de impotens) ellenzéki oldal ilyennek szeretné bemutatni. Ő szerintem, ha arra kerülne sor (bárcsak úgy lenne) elefántként is hajlandó lenne megküzdeni más elefántokkal, és igenis érdekelné, hogy a fű emmiatt szenved.
Lehetnek (és az én fejemben is vannak) elméletek, hogy miért ő, és miért most, és mindez hogyan viszonyul a pedofil-gate farvizéhez, és hogy miért próbálják bizonyos erők elkerülni, hogy egy újabb (semmit el nem ért) Simicska váljék belőle, miközben lehet, hogy egy év múlva Magyarország felé még fordulni sem akaró floridai milliárdos lehet, mert nem erről van szó.Arról van szó, hogy a 2006 előtti Gyurcsányhoz mérhető ellenfele támadt Orbánnak és mindennek, amit OV képvisel, amit akar, amit gondol és amivel mozgósítani tud.
Nekem mindegy, hogy kik vették elő, kik csinálták meg, hogy mikor jön elő az „atombombával”, hogy egyáltalán van-e neki olyan, ha egyszer senki és semmi nem tud még hasonlót sem felmutatni ahhoz az OV ellenes oldalon, amit ő március 15-én(!) felmutatott. Remélni lehet, hogy a Simicska és Márki-Zay-féle tévelygés nem múlt el nyomtalanul, hogy akiknek látniuk kell, azok látják, hogy itt nagyobb a feladat. És ha beleálltak, legalább a remény ígéretével álltak bele.
Aki nem akarja, nem tudja támogatni Magyar Pétert, az most hagyja békén egy időre. Akkor kell őt számon kérni, ha győz. Ha veszít, ugyanott lesz, ahol olyan sokan a bukottak közül.