Keresztényüldözés Svédországban, Magyarországon és a valóságban

Posted by

Kert Attila
>Menczer Tamás külügyi államtitkár arról nyilatkozott, hogy Svédországban keresztényüldözés van. Erről rajta kívül eddig senki nem hallott, azt viszont az egész világ látja, hogy ebben a pillanatban is több tízezer örmény keresztény menekül, mert az azeri hadsereg elüldözte hazájából, a mesés nevű Hegyi-Karabahból.
Ez maga a fegyveres keresztényüldözés. A legdurvább a világon az elmúlt években; a hágai Nemzetközi Bűntetőbíróság első főügyésze szerint népirtás folyik.
Magyarország kormánya, amelynek Menczer államtitkára, ebben az ügyben nem fáradozott véleménynyilvánítással, sőt: megvétózta az EU közös nyilatkozatát, amelyben a menekültáradatot kiváltó fegyveres támadást akarta elítélni. Egy hónappal azután, hogy Szíjjártó Péter külügyminiszter (Menczer főnöke) nagy hangon azt nyilatkozta: „A magyar keresztény külpolitika egyik fő pillére a bajban lévő keresztény közösségek segítése.”
Tehát.
Magyarország kormánya,
– amelynek külügyi államtitkára svédországi keresztényüldözésről beszél,
– amelynek keresztény külpolitikája van, aminek fő pillére(!) a bajban lévő keresztény közösségek segítése,
– amelynek külön államtitkársága is van a keresztényüldözése ellen,
– és amelyet az a miniszterelnök vezet, aki szereti magát Európa „legnagyobb keresztényének” nevezni:
megvétózta, hogy elítéljék a tömeges és fegyveres keresztényüldözést.
Amelyet történetesen egy Ilham Alijev nevű elnök irányít, aki augusztus 20-án a kormányfő irodájának teraszáról Orbán Viktorral együtt élvezte a tűzijátékot. (Amivel a keresztény Magyarország megalakulását ünnepelték.)
Aztán hazautazott, és megtámadta Hegyi-Karabahot, ahol százhúszezer örmény él, akik a világ egyik legősibb keresztény közösségét alkotják. Őket üldözték el hazájukból Azerbajdzsán (iszlám) katonái. Hegyi-Karabahban szó szerint az történik, amivel Rogán Antal többször riogatott: keresztény templomokat rombolnak le és mecseteket építenek a helyükre.
Európa legnagyobb kereszténye eddig egyetlen szót sem szólt eddig az ügyben.
Amikor valaki szóvá merte tenni, hogy talán nem szerencsés, hogy szegény Müller Cecília állami tisztviselőként hivatalos megjelenésekor vallási jelképet – keresztet – visel, szörnyen felháborodtak (vezető konzervatív-keresztény értelmiségiek kifejezésével: sivalkodtak), hogy micsoda keresztényüldözés folyik. Amikor Orbán haverja fegyverrel üldözi el keresztények tízezreit a hazájukból, hallgatnak és vétóznak.
Isten, áldd meg a magyart!

Címkép: Weisz Béla Ki a keresztény