Részletes beszámoló a rendőrgyilkosságról

Posted by
A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. január 12-én 22 óra 11 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasházban az egyik lakás zárva lévő ajtaját egy, a házban lakó férfi kalapáccsal betörte azért, hogy a lakásba bemenjen.
A ház egyik lakója elmondta a tettesről, hogy sűrűn járt le a közeli edzőterembe, gyakran nyúlt szerekhez is, és szeretett kötözködni. Azt gyanítja, a férfi valamin összeveszhetett a szomszéddal a lépcsőházban, majd rá akarta törni az ajtót a lakókra, akik kihívták a rendőröket.
A helyszínre érkező rendőrök közül hárman megpróbálták megbilincselni a 35 éves férfit, ám az hirtelen a rendőrökre támadt, és ütésekkel és rúgásokkal próbálta akadályozni a kényszerintézkedést. A férfit a rendőrök kivezették a lépcsőházból, ám ekkor előrántott egy kést. Baumann Péter főtörzsőrmestert, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányságának 29 éves körzeti megbízottját már a lépcsőházban leszúrta, egy másik rendőr a combján, a harmadikat a mellkasán  és a vállán sebesített meg. A szemtanú szerint a késelő valamilyen szer hatása alatt lehetett. Az utcára menekülő ámokfutót végül az egyik megsérült rendőr lábon lőtte, majd elfogták. Az egyik lakó szerint 42 rendőrautó érkezett ki a házhoz este. A telex informátora 15 rendőr járőrről beszélt. A közlemény szerint a Központi Nyomozó Főügyészség az eset vizsgálatára külön nyomozócsoportot hoz létre, és elrendelték a férfi őrizetét. Gyanúsítotti kihallgatását követően pedig indítványozzák a letartóztatását.
A rendőrségi épületeken fekete zászlóval, a szolgálati gépjárműveken gyászszalaggal tisztelegnek kollégái munkatársuk helytállása előtt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság és Magyarország rendőrsége mély megrendüléssel osztozik az elhunyt kolléga családjának fájdalmában.
Halálra késeltek egy 29 éves rendőrt Újbudán, fekete zászlók a rendőrség épületein

Címkép:  Mécsesek égnek Baumann Péter főtörzsőrmester emlékére a Rendőrségi Igazgatási Központban tartott sajtótájékoztató helyszínén 2023. január 13-án. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)
A többi kép forrása: Blikk/Telex/Index