Orbán nyert, nyer, nyerni fog

Posted by
Földes Péter
>Megint győzött a miniszterelnök, ezúttal Brüsszelt fektette kétvállra, levitte a birkózószőnyegre, kardélre hányta. Minden úgy lett, ahogyan ő akarta. Legalábbis, ezt harsogja a Fidesz médiája, éjjel, nappal, minden hullámhosszon. Mari néni Békésborzadályon és Józsi bácsi Rémrettentőn elismerően csettint, mert bemondta a rádió, meg a tévében is mutatták, hogy már megint győztünk.
Az ellenzék szerint Orbán megalázó verséget szenvedett, belement mindenbe, és csak igen keveset kapott cserébe. De hát kit érdekelnek ezek a balliberálisok, amikor mindenki tudja, hogy Brüsszel mestertervét hajtják végre, Soros zsoldjában állnak és Gyurcsány kottájából játszanak. Egyszerű ez, mint a faék, iskola sem kell hozzá, hogy belássuk.
Megszerezte Orbán a pénzt a magyaroknak, és ahhoz, hogy meg is érkezzen a lóvé, már csak 27 feltételt kell teljesíteni. De ebben az esetben már szinte majdnem biztos, hogyha nem jön közbe semmi, akkor nagy valószínűséggel valamikor meg is kapjuk. Nem mindet, mert valamennyit visszatartanak, de sokkal kevesebbet zároltak annál, mint amennyit eredetileg akartak. Többet kapunk annál, mintha kevesebbet adnának.