Csendes éj – te is lehetsz producer

Posted by

December 2-án indult el Dettre Gábor Csendes éj című karácsonyi filmjének közösségi finanszírozási kampánya a Brancs közösségben – a film főszereplői, Molnár Piroska és Vilmányi Benett egy szívmelengető videóban invitálják a leendő producereket.

Ezt írják: Gondolkodtál már azon, hogy milyen a karácsony másoknál? Egy nem túl távoli városban, a másik féltekén vagy éppen itt, közvetlenül a szomszédban? Ahány ház, annyi szokás és talán még többféle ünnep. A CSENDES ÉJ azonban mindannyiunké lehet, hiszen érzékeny és őszinte világával a karácsony mélyebb, elemi lényegét ragadja meg. Történetünk az emberről szól, akinek – ha túl akarja élni a feje felett lebegő katasztrófákat – már nem maradt sok ideje a felismerésre, hogy csak másokkal összekapaszkodva, közös erővel lehet képes a kíméletlen események átvészelésére. Ehhez azonban az is kell, hogy egész életét, mentalitását megváltoztatva empátiával és szeretettel forduljon embertársai felé” – írja Dettre Gábor forgatókönyvíró/rendező. Majd így folytatja:
Van egy forgatókönyvünk. Van egy csapatunk. Lesz egy filmünk. Legyen a Tiéd is! A brancs felületén megadott célösszeg az, amely jelenleg elválaszt bennünket a CSENDES ÉJ magas minőségű és művészi igényű megvalósításától. A filmünk számára jelentős, de közösségi összefogással elérhető összeg segítségével befektetett erőnk, időnk és szaktudásunk sokszorosan megtérülne, a sikert pedig Veled közösen szeretnénk megünnepelni.
A támogatásodért cserébe bevezetünk a kulisszák mögé és egyedi filmes ajándékokkal halmozunk el! De akár még az EXECUTIVE PRODUCERI címet is megszerezheted, amellyel visszavonhatatlanul beírod a neved a filmszakmába. A CSENDES ÉJ első támogatói Molnár Piroska és Vilmányi Benett.
A film története egyetlen éjszaka alatt pereg le. Egy fiatal fiú és egy idős asszony véletlen találkozása karácsony éjjel. Titkokkal teli életük sötét felhői mögül, számukra is váratlanul előtör a Nap: a fiúnak anyát az asszonynak gyermeket hoz a kilátástalannak induló szenteste.
A filmet 5000, 10000, 25000, 75000 és 250 000 forinttal lehet támogatni. Ez utóbbiból egy darabot árulnak.
Itt a link a részletekről:
CSENDES ÉJ | Készíts velünk mozifilmet! (brancskozosseg.hu)

A képek a kamerapróbán készültek