Öszödi beszéd 2

Posted by
>Hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal – üzente Orbán az ő Bencsik nevű száján keresztül. Nem pont ezekkel a szavakkal, de ezzel a jelentéssel. Ha maga mondja, legalább 16 évre kap muníciót az, aki a nemzet érdekeit szem elől tévesztve meg szeretne szabadulni tőle.
A tragédiát tetézi, hogy elvesztettük Bende Balázst, a kitűnő szerkesztőt, aki az egészségét sem kímélve évek óta kinn áll a vártán, vagy hol, leleplezve mindennemű ellenzéki összeesküvést. Sok-sok nagyszerű alkotása közül legyen elég most csak a közszolgálat ars poétikájának felidézése, a többit bízzuk az életrajzírókra:
„A következő a szituáció: mindenki tisztában van vele, hogy május végén európai parlamenti választások vannak, és biztos vagyok benne, hogy senkit nem ér váratlanul, ha azt mondom, hogy ebben az intézményben…nem az ellenzéki összefogást támogatják. Ha ez a kijelentés valakit váratlanul ér, az most menjen haza… …Aki be van osztva, rá kerülhet a sor, hogy a megfelelő narratíva, megfelelő módszer és irányvonal mentén anyagot kell írnia, elsősorban migránsokról, Brüsszelről, egyebekről”.
Forradalom van, vagy mi?
Csütörtökön Márki-Zayt közel egy órára beengedi a MTV, pedig még két hét sem telt a választások óta! Pedig már a megelőző négy évben is kapott kerek öt percet, korlátozva a sajtó kiegyensúlyozottságát, hiszen miatta aznap csak kilencszer ismételték meg Orbán kampánybeszédét.
És hamarosan a bírósági tárgyalásokon is rend lesz, a jövőben a védőbeszédet nem az ítélet előtt, hanem utána mondhatja el az ügyvéd, nehogy összezavarja a bírák fejét.

Címkép: Békési Joe gif