Bunker

Posted by
Gellért András
>Ki kell vágni két elkorhadt fenyőt, helyükre pedig valami megbízható növényt kell ültetni, olyat ami nem hullajt mindenféle szart, lehetőleg ne tuját, mert a földszinten lakó Márta asszony utálja, továbbá elveszi a fényt a konyhája elől. Végül a fenyők maradtak, mert a társasház közgyűlésén erről nem tudtak dönteni. Erről sem.
Általában semmiről nem tudnak határozni, többnyire ordítozással végződik minden lakógyűlés. Két éve volt utoljára ilyen, utána jött a Covid, a közös képviselő hónapokra eltűnt, de szerencsére él, és jelezte, aktuális lenne egy újabb találkozó. Minél előbb. A negyediken lakó tornatanár javaslatát kell átbeszélni, majd lehetőleg dönteni.
Az alaphangot János adta meg, szerinte baromság, nincs erre szükség. Emese szerint igenis van, sőt minél előbb bele kell kezdeni, de Márta asszony ragaszkodott a fenyőfa kivágásához, mint prioritáshoz, László, Emesével értett egyet, majd Tibor a vita lezárásaként igennel szavazott.
Rendben, de akkor hol épüljön, hogyan, milyen mélyen legyen, milyen vastag falakra van szükség, mennyiből lehetne kihozni, továbbá találnak-e ehhez értő mestert, aki még idén kijönne felmérni.
Kérdés az is, fel tudnak-e venni ehhez kölcsönt, vagy kaphatnak-e vissza nem térítendő támogatást a kerülettől. Ilyen címen nem is biztos, hogy adnának.
Tibor szerint baromság szavakon lovagolni, meg kell írni, hogy atombiztos bunkert akarnak építeni és kész.
Amikor ezt kimondta, hirtelen forróságot éreztek, vad szelet, megremegett a talaj, szemüket pedig elvakította a nukleáris robbanás fénye. A lakógyűlésnek vége volt. Döntés nem született.