Tolvajok kontra h*lyék

Posted by

R. Farkas

>Bár minden a szomszédságunkban zajló háborúról szóI mostanság, és, hogy akkor most Márki-Zay küldene-e oda magyar katonákat, avagy sem. Mégis, nem jár messze a valóságtól az, aki azt állítja, hogy az ellenzéki miniszterelnökjelölt professzionális legyalulása, (és önnön bénázása) előidézte azt a helyzetet, hogy mindenki jobban járna, ha a maradék két hétre egyszerűen eltűnne a kampány fősodrából.  Csendes kis kampány volt ez. Elmaradtak a szaftos pletykák, a belengetett szexuális jellegű „leleplezések”, mitöbb, brutális méretű korrupciós hírnek kellene előkerülni a kampány maradék kis idejében, hogy bárkit is érdekeljen, és bármi befolyást gyakoroljon ápr 3-án a végeredményre.

A háború fog dönteni. Van egy védelmező és van egy szerencsétlenkedő oldal, tessék dönteni. Nem innen indultunk. Volt egy korrupt, unalmas, öregedő oldal és volt egy ismeretlen, pont ezért érdekes és fiatalos oldal. Ez utóbbiból sikerült, tapasztalatlan, hebrencs, kapkodó, inkompetens oldalt csinálni.   Első ránézésre nem kérdés melyik a nyerő. Ha öreges is, ha korrupt is, ha Putyin talpát is nyalja az egész világgal szemben, az a biztos, megígérte, itthon tartja a fiainkat, különben is így van gáz! Nos gáz az van, az biztos, és a választások és az orosz –ukrán háború végeztével, na akkor lesz aztán csak gáz. Mindegy ráfogjuk majd pont a háborúra, meg Brüsszelre.. cserébe meg Brüsszel elzárja a csapokat, most már megteheti és a lengyelek sem fognak már bevédeni minket, miért tennék, orosz bérencek vagyunk…

Második ránézésre azonban már más a helyzet. Az öreges, korrupttól tudjuk mit várjunk, nem fog változni, még több, még nagyobb korrupciót, még több demagógiát, még több köpönyegforgatást a nemzetközi diplomáciában. A fiatal hebrencsnél azonban van esély a változásra, fejlődésre, megkomolyodásra, beletanulásra. A kérdés jelenleg az, kit válasszunk, a tolvajokat, vagy h*lyéket? A jövőbeni kérdés pedig; Kit válasszunk, a biztos korrupt rosszat, vagy a bizonytalant, de lehet, hogy majd jót? Vannak kétségeim, hogy a szavazópolgárok nagyobb része eljut-e a második lépcsőig… De legalább van gáz. (meg 700 forintos üzemanyag április közepétől)