Koncert a menekültekért

Posted by
Kultúrpart

Gryllus Dániel és Vilmos, Lakatos Mónika, Pál István Szalonna, Both Miklós és még sok más kiváló muzsikus ad jótékonysági koncertet a budapesti Deák téri Evangélikus templomban 6-án vasárnap, 19:30-tól.  Ukrajna orosz lerohanásának kezdete óta tízezrek menekültek Magyarországra. A határon folyamatosan változik a helyzet, nagyon különböző hátterű, helyzetű embereknek kell segítséget nyújtani. A nyíregyházi evangélikus szeretetszolgálatok és egyéb intézmények összefogásában a munkatársak naponta mérik fel a határra érkezők szükségleteit, amelyeket még aznap igyekeznek kielégíteni. Így a valós igények alapján állnak össze az adománycsomagok, amelyekkel a – legtöbbször a következő nap már tovább is induló – családokat tudják segíteni. E rugalmas ellátás biztosításához kér támogatást az Evangélikus Egyház.

A koncerten történő adományozás mellett lehetőség van online utalásra is a ezen az oldalon keresztül. További segítségnyújtási lehetőségekről a www.evangelikus.hu oldalon lehet tájékozódni.

Közreműködik: Lutheránia ének- és zenekar (vezényel: Kamp Salamon), Banda Ádám, Both Miklós, Dobozy Borbála, Fassang László, Finta Gergely, Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos, Hámori Szabolcs, Krum Enikő, Lakatos Mónika és Rostás Mazsi, Pusztaszegi Ákos, Pál István Szalonna és Pál Eszter, Schöck Atala, Subedi Anna, Szalóki Ágnes, Szerekován János.

Igét hirdet: Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) elnök-püspöke.
Köszöntőt mond: Prőhle Gergely, az MEE országos felügyelője.