„Országos kirajzásra” készül a Nyomtass te is! 

Posted by
Nyomtass te is!
>Két hét múlva szombaton (február 26-án) indul a Nyomtass te is! mozgalom országos kirajzása.  A mozgalom olyan híreket, információkat, cikkeket juttat el a települések lakóihoz, amelyek a kormánymédia cenzúrája miatt hozzáférhetetlenek az emberek többsége  számára. A részvevők saját nyomtatójukkal 100-200 példányt printelnek ki a cenzúrázatlan „minilapból” és maguk is terjesztik azokat. Központilag is készülnek ilyen kiadványok.
Mától  jelentkezni lehet az első országos kirajzásukra! Február 26-án 80 helyszínről indulnak egyszerre, az ország minden választókerületébe, hogy ott csoportosan terjesszék a kiadványt.
Van kivétel is: a főváros és néhány Pest megyei választókerületet, ahol a már az úgynevezett „örökbe fogadott” településeken kívül jószerivel nem maradt olyan, a választások szempontjából fontos (magas prioritású) település, ahova az újságot csoportosan el kellene juttatni. Aki csatlakozni akar az itt jelentkezhet február 26-ra:  https://forms.gle/4zWFktPQHR4jbBCD8
Az országos akciók kívül helyi „kirajzások” addig is lesznek. Február 12-re itt jelentkezhetsz: https://forms.gle/VvBU2FN47YqncS7h9  Az alábbi helyszínek közül lehet választani a fenti linken:
Febr. 12. Komárom-Esztergom m., Szentendre, HÉV-végállomástól (pl. Dorog környéke), 10:00 óra,  Komárom-Esztergom m., Pilismarót, Hunyadi János u. sarka (pl. Dorog környéke), 10:30 óra, Nógrád m., Budapest, Újpest-Városkaputól (pl. Pásztó környéke), 10:00 óra,  Nógrád m., Pásztó, Gyárliget u. 1., Penny-parkoló (pl. Pásztó környéke), 10:45 óra,  Pest m., Budapest, Keleti pu.-tól (OEVK 9−10., pl. Tápiószele környéke), 10:00 óra, Pest m., Budapest, Boráros térről (OEVK 11., pl. Bugyi, Délegyháza), 10:00 óra
Febr. 19. Csongrád-Csanád m., Csongrád, Kossuth téri parkoló, 10:30 itt a jelentkezési lap febr. 19-re
Márc. 5. Zala m., link hamarosan 

„Hatalmas öröm látnunk,- írják a szervezők -,  hogy Budapestről is szívesen jöttek távolabbi megyékbe az elmúlt két hétvégén! Ezzel helyi önkénteseink számát megsokszoroztuk, és új lendületet adtunk a helyi aktivisták toborzásának.” A már rendszeresen látogatott, „örökbe fogadott” településeket nem kívánják cserben hagyni a kirajzás miatt! A részvevőknek ekkor jelentkezni kell a Facebook-csoportban vagy a megyei koordinátornál, hogy valaki más átvegye tőle az „örökbefogadottat”. Kérik, hogy minden terjesztő jelentkezzen be, hogy tudják, melyik helyszínre hány autó és mennyi újság kell! Akinek a részvételéről a fenti linkek egyikén értesülnek, annak a kirajzás napjára biztosítanak elegendő újságot (tipikusan 150−200 darabot), jelentkezési sorrendben.  Azt is jelezni kell, ha a jelentkező hoz újságot, vagy épp többre van szüksége, hogy önállóan is tudjon terjeszteni. Fontos: mindenki csak akkor menjen, ha Covid ellen védett, az érvényes koronavírus-rendelkezések szerint társaságba mehet, és nem észlel magán betegségre utaló jeleket!

Egy Nyomtass te is! csoport