Kövekből épül a mérföld

Posted by
Szűcs Gábor Róbert
>Hír: „Szijjártó Péter kiemelte, mely mérföldkövek mentén képzeli el a magyar-orosz kapcsolat erősödését 2022-ben:
-a felek létesítési fázisba léptetik a Paksi Atomerőmű projektjét,
-a Nemzeti Oltóanyaggyár készen fog állni a Szputnyik gyártására,
folytatódik az űrtechnológiai együttműködés,
-növelik a záhonyi térség szerepét a kelet-nyugat irányú vasúti forgalomban és újabb magyar élelmiszeripari termékek exportja indul meg az orosz piacra.”
Na, nézzük a mérföldköveket, amelyek a mentén alakul a kapcsolat erősödése:
-Paks. Megvan már minden engedély és a törésvonalat is behegesztették, Kinevezték a kétszázhuszonötödik vezérigazgatót, aki most már aztán tényleg valószínűleg és mindent. Ünnepélyesen megnyitották az „Ígéretek” felitatú dosszié hatszázadik kötetét. A magyar miniszterelnök kikészítette azt a nadrágját, amelyben s.ggbe szokták rúgni.
-A Szputnyikon kívül minden más, nemzetközileg nem engedélyezett oltóanyag, továbbá cián, mustárgáz, arzén és levendula is szóba jöhet.
-Növelik a záhonyi térség szerepét. Érdekes, hogy ez Ukrajna felé visz, de számolnak azzal, hogy már nem sokáig. A nagy Oroszország már kovácsolja a frigyet. A moszkvai Arbatot meghosszabbítják Bicskéig. Új sávokat nyitnak a maffia, a magyar nyugdíjat felvevők, a szezonális bérszavazók, rablók és bérgyilkosok számára.
– A magyar élelmiszerexport, a szankciók ellenére bővül: Törökországon keresztül friss tojásgránátokat, beadarált sajtót és „Balett-táncos” mintájú tökfejeket szállítunk orosz agresszív testvéreinknek.
Az eredeti tervek szerint a magyar kormányfő által viszonzásul adott díszebéden Völlner Párt szolgálták volna fel, de azután mégis egy másik, a magyar miniszterelnök által feldogozott disznó mellett döntöttek.