Száz nap szabadságharc

Posted by

Jámbor András
>Amikor egy új évet kezdünk, mindig valami feszült várakozás van, valami remény. Általában én ezt nem szoktam osztani, azt szoktam gondolni, hogy csak számok váltják egymást, egyik napról a másikra nem lesz nagy változás. De most amikor tegnap éjfélkor az évszám 2022-re váltott, mégis ezt a reményt éreztem én is. Mert idén az évszám tényleg elhozza a reményt, hogy 12 év után válthatunk.
Ehhez persze még borzasztó sok munka áll előttünk és nem csupán a kampányban. Le kell győznünk a kicsinyességet, a “ki ha nem én” marakodását és a hitetlenséget, amely 12 év Fidesz uralom után azt akarja elhitetni, hogy nincs esély a változásra.
Mert igenis van, és ez nem egyik vagy másik politikus esélye, nem egyik vagy másik párté, hanem az egész országé. Hinnünk kell a változásban és meg kell dolgoznunk érte, mert a tét óriási. Idén tavasszal ugyanis arról döntünk, olyan országban akarunk élni, ahol amikor lakhatási válság van, akkor azt kihasználja a hatalom, hogy az oligarchái tovább gazdagodjanak, vagy arra használja a hatalmát, hogy megoldja százezrek problémáit,
amikor egy világjárványban a rendszer túlterheltsége miatt tízezrek halnak meg, akkor a kormány a hatalma megtartása miatt kommunikációs trükközések sorába, titkosításokba kezd, a járványt tízmilliárdos lélegeztetőgép-bizniszre használja, vagy érzi a felelősséget az egészségügyi rendszer megjavítására,amikor válságról-válságra reng a gazdaságunk, mert egyszerűen nem áll önálló lábakon, csak a kiárusított olcsó munkaerőre épül, akkor ezermilliárdokat arra költünk, hogy továbbra is a fenntarthatatlan rendszert tartsunk fenn, vagy olyan iparágakba fektetjük, amelyekben ki tud törni a magyar gazdaság és jól fizető magasan képzett mukahelyeket tud létrehozni, úgy, hogy a tőke itthon marad.

Amikorr az állam szinonimája a korrupció, vagy az, hogy a közösségünk vezetői a szolgálat fogalmát felfogva, demokráciát vezetnek, amely feladata, hogy a közösségünk minél több tagjának adjanak esélyt, minél több bajbajutott embert megmentsenek. Ahol a Fertő-tó, a Balaton, csupán piacnak értékesithető telek vagy a környezetünk, a jövőnk, a múltunk érték, amely védendő a dolgozókat, az egyenként gyenge embereket áruba bocsátjuk vagy ahol közösségként megvédjük őket a hatalmasokkal, a nagy cégekkel szemben!
A választás tétje az, hogy ki tudunk-e törni abból a fogságból, amibe az országot, a közélet minden szintjét megszálló Fidesz tartja. Hogy ki tudunk-e törni abból a rémálomból, ahol a közérdek pártérdekké, magánérdekké változott, ahol a közösségünk megszűnt és helyére a gyűlölettel manipulált csoportok léptek.
A következő kevesebb mint 100 nap egy szabadságharc! Ha hiszünk benne, ha megdolgozunk érte, ha az egyéni érdekeinket félrerakjuk, akkor meg fogjuk érdemelni a győzelmet. Ha okoskodunk, ha másra mutogatunk, ha előre feladjuk, akkor az egyik utolsó esély foszlik semmivé idén tavasszal.
Az új év üzenete, 2022 üzenete a lehetőség, a remény. Fogjuk meg vasakarattal és vigyük végig az éven és tovább! Egységben győzni fogunk és Magyarország a Fideszes kiválasztottak helyett végre mindannyiunké lehet!

Jámbor András,
az Egységben Magyarországért (az ellenzéki pártok) közös jelöltje Józsefvárosban és Ferencvárosban, a 6-os választókerületben